Kerto blijft koploper bij Combinatie’80

Hendrik Kerto is ook na donderdag koploper gebleven in de interne damcompetitie van Combinatie’80. Kerto kwam weliswaar niet in actie, maar wel zijn directe achtervolger Jerry Sadiek. De laatstgenoemde won de broederstrijd tegen Reza Sadiek. In het middenspel nam Jerry een schijfvoordeel. Reza gaf zich echter nog niet gewonnen en koos voor positionele compensatie. In het 6 om 5 schijven eindspel nam Reza zijn jongere broer in de “ketting”. Jerry ging toen extra diep nadenken en vond uiteindelijk de juiste voortzetting om de partij alsnog in winst om te zetten.
Armand Kasdiran zat tegenover Rabinder Jaggoe. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij het spel vrij snel uitgedund was. In het eindspel miste Jaggoe een remise waardoor Kasdiran door middel van een kleine combinatie de partij alsnog in zijn voordeel besliste.
Satish Chandai maakte het Sanjay Beharie erg moeilijk en moest met secuur spel de game naar zich toetrekken. Echter koos hij voor een andere variant waardoor Beharie nog net een remise kon forceren. De langstdurende partij was die tussen Pradeep Hardajal en Winod Lachmon. Opnieuw speelde de strateeg Hardajal
een taaie en mooie partij. In het eindspel geraakte hij ietwat in tijdnood. Met nog minder dan 3 minuten speeltijd voor hem pakte Hardajal zijn tegenstander en ging daarna met de 2 punten naar huis. Lachmon had op dat moment nog 15 minuten speeltijd.
De top 6 is als volgt:
1.Hendrik Kerto               8 uit 4
2.Jerry Sadiek               8 uit 5
3.Pradeep Hardajal      8 uit 6
4.John Sadiek               7 uit 4
5.Winod Lachmon       7 uit 6
6.Sanjay Beharie          6 uit 5

More
articles