May 24, 2016


‘Je suis unBoni’ nieuwe tune Rickman G-Crew


May 24, 2016

Rickman G-Crew, echte naam Eric Bakaman vertelt in zijn onlangs gelanceerd nummer ‘Je suis un Boni’ over de marrongemeenschap, hun cultuur en geschiedenis; van de slavernij tot de revolutie. Het nummer is een ode aan de voorouders die hebben gevochten voor onze vrijheid en de nazaten, die de cultuur hooghouden. Het is opmerkelijk dat de jeugd van nu niet zoveel afweet van de geschiedenis. De rijke culturele diversiteit van Suriname en Frans-Guyana lijkt soms weg te vagen in de globalisatie en daar wil de zanger verschil in maken. Samen met de Black Aluku groep maakte hij dit nummer. De groep is verantwoordelijk voor de percussie. De video clip is opgenomen in enkele dorpen aan de Lawa rivier, Bonistad en Loka in Frans-Guyana. De clip straalt de schoonheid van de cultuur en de kracht van de marrongemeenschap uit. Naast de mooie klederdracht en instrumenten is de culturele dans opmerkelijk. Rickman G-Crew voelt zich trots om zijn passie met het Surinaamse volk te delen. Hij werkt aan een Aleke Dance en Reggae/Dancehall album, waar ‘Je suis un boni’, mogelijk op komt te staan. Op YouTube, Facebook, Twitter en Instagram is er veel meer muziek van hem te zien en te horen. Rickman G-Crew is opgegroeid in het binnenland te Maripasoula. Op vijftienjarige leeftijd begon hij al met muziek maken. Met de groep Gosta en XB maakte hij Furore met de hit ‘Bling Bling’ en tourde in Frankrijk en Frans-Guyana. Hij werkte onder ander ook samen met de Jamaicaanse dancehall artiesten Dwayno, Konshens, Tommy Lee Sparta en Sheba Gaza Diva en protégé van Vybz Kartel.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249