WBC speelt zesde bekerfinale in 12 jaar

De ploeg van WBC speelt zaterdag haar zesde bekerfinale sedert 2004. De ploeg plaatste zich woensdag voor de eindstrijd van de SVB/Assuria bekercompetitie 2016 door Excelsior met 5-2 te verslaan. Vangelino Sastromedjo (3x) en Gregory Righters (2x) scoorden voor WBC, Clifton Bona en Wensley Christoph deden dat voor Excelsior. In de finale staat WBC tegenover Robinhood dat in de halve finale na strafschoppen met 4-3 van Inter Moengo Tapu won, dit na een 0-0 eindscore na de reglementaire speeltijd.
Het wordt voor WBC de zesde bekerfinale in twaalf jaar tijd. WBC won twee van de vijf voorgaande finales. In de bekerfinale van het seizoen 2008/2009 won de ploeg na strafschoppen van Inter Moengo Tapu, dit nadat het duel 6-6 was geëindigd. In het seizoen 2012/2013 werd Takdier Boys met 3-0 verslagen.
In het seizoen 2003/2004 was Super Red Eagles met 2-1 de betere.
In 2006/2007 won Robinhood de finale na strafschoppen na een 1-1 eindscore en in 2010/2011 volgde een 2-4 nederlaag tegen SV Notch.
Voor Robinhood wordt het de vierde bekerfinale sedert 2005. De roodgroenen verloren in dat seizoen met 1-3 van FCS Nacional, maar wonnen achtereenvolgend van na strafschoppen van Inter Moengo Tapu (2006)  en WBC (2007), beide keren na een 1-1 eindstand.
De wedstrijd wordt morgen in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion gespeeld en vangt aan om 17:00 uur.
Indien het duel na de reglementaire speeltijd gelijk is, volgt een verlenging van 2×15 minuten. Is de stand na de verlenging nog gelijk, dan volgen er conform de FIFA-regels vrije trappen vanaf de 11m-stip.
Na de wedstrijd zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De bekerwinnaar ontvangt een bedrag van SRD.7500, een trofee en 25 medailles. De runner-up ontvangt SRD.3000, een trofee en 25 medailles. De minstgepasseerde doelman en de topscorer ontvangen elk een plakaat en SRD.500.
De topscorers van de bekercompetitie tot nu toe zijn: Gregory Righters (WBC) en Ronald Ida (SNL) met elk 7 doelpunten. Doelman Claidel Kohinor van Robinhood is met 2 tegendoelpunten op dit moment de minstgepasseerde sluitpost, gevolgd
door doelman Obrendo Huiswoud van lnter Moengo Tapu met 5 tegengoals.
Op weg naar de bekerfinale speelde WBC in de algemene ronde tegen Takdier Boys (2-1), Amardeep (5-1), Jong Rambaan (0-0) en FTN (2-2). Robinhood won van Excelsior (2-0), PVV (5-0) en Flamingo (3-0).
In de achtste finale won WBC na strafschoppen met 4-2 van West United, dit na een eindscore van 3-3. Robinhood klopte Jong Rambaan met 1-0.
In de kwartfinale wees WBC de ploeg van ACoconut met 3-2 terug, terwijl Robinhood met 4-2 van Botopasi won. Vervolgens won WBC in de halve finale van Excelsior en Robinhood klopte Inter Moengo Tapu.