Duidelijke afspraken politie over protestmanifestatie

Robby Berenstein, voorzitter van de C-47, verzekert dat de protestmanifestatie die morgen gehouden wordt, feilloos zal verlopen. Gelet op de opkomst, verwacht C-47 ruim 10.000  demonstranten. In verband hiermee zijn er duidelijke afspraken met het Korps Politie Suriname gemaakt.

Zo is er ook rekening gehouden met verschillende vormen van infiltratie. “Als protestgroep gaan we proberen te voorkomen dat mensen die met andere bedoelingen komen, hun gestelde doelen kunnen halen. Het gaat onder andere om rovers en of dieven die hun kansen zouden willen nemen bij de actie van morgen”, legt Berenstein uit.

Voor wat de afspraken met de politie betreft, zegt Berenstein dat de verschillende politie-eenheden en leden van de organisatie er alles aan zullen doen om mensen die met verkeerde bedoelingen in de groep zijn, te identificeren. Gelet op het aantal demonstranten, vraagt de C-47 alle deelnemers om niet in het centrum te parkeren, omdat het anders een grote chaos wordt. “Het is een nationale activiteit, dus de C-47 verwacht de medewerking van een ieder. We verzamelen om 10:00 uur op het Kerkplein waarna men richting de Noorderkerkstraat loopt, gevolgd door de Henck Arronstraat voorbij het paleis, richting het oud-kabinet van de president. Aldaar zal er een petitie worden aangeboden aan president Desiré Bouterse”.

-door Ivan Summerville-

More
articles