Dance Bootcamp Events focust op één dansstijl per event

Dance Bootcamp Events (DBE) die geregeld dansworkshops verzorgd, zal zich binnenkort focussen op één dansstijl per evenement. Voorheen hadden dansliefhebbers de mogelijkheid om deel te nemen aan zeven dansstijlen die elk een uur duurde. Het voordeel hiervan is dat de dansers de kans krijgen om all-round dansers te worden. Het enige dat wat nadelig uitkomt, is dat een uurtje per dansstijl niet voldoende is voor de dansers. Wanneer ze net opgewarmd zijn om door te gaan, is dat uurtje om.

Om deze reden heeft de DBE besloten een nieuw concept te lanceren waarbij de focus gelegd wordt op één dansstijl, zodat de dansers meer tijd en aandacht hebben om hun favoriete dansstijl te ontwikkelen. Dit concept wordt op 8 mei gelanceerd in de Sportzaal van de St. Louise-school en er zal gestart worden met de Afrikaanse dansstijlen, ook wel Afro stijlen. De interesse in Afrikaanse dans wordt namelijk steeds groter en via deze workshops legt DBE de focus op diverse Afro stijlen namelijk: Azonto, Afrohouse en Coupé-Decalé. Deze stijlen worden op die dag verzorgd door Winston Adaba (Coupe-Decale), Marcelino Zandwijken (Afrohouse) en  Fally van Gennip (Azonto)

Er zullen twee groepen zijn: kinderen van 7 tot 14 jaar en de volwassenengroep van 14 jaar en ouder. Dit wordt de 1e editie en heeft als thema Afrosensation: ‘A sensation that will take over Suriname’. Het doel is om de interesse in de Afrikaanse dans te ondersteunen en daarnaast kennis te delen over verschillende moderne Afrikaanse stijlen die nu steeds meer aandacht trekken.

Dansliefhebbers kunnen zich inschrijven bij Dresscode in de binnenstad of online registreren op de Facebook pagina: Dance Bootcamp Events.

More
articles