Bekerduels verplaats wegens zware regens

De zware regens van de afgelopen dagen hebben het bestuur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) doen besluiten de voor zaterdag 30 april te spelen wedstrijden in de kwartfinale van de SVB/Assuria bekercompetitie te verplaatsen naar het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion. De wedstrijden waren in eerste instantie geprogrammeerd om in het André Kamperveen Stadion afgewerkt te worden, maar volgens SVB competitiemanager Ashok Bainath Sah “is het niet te doen” wanneer het om twee wedstrijden achter elkaar gaat.
“Indien het slechts een duel betrof was het geen probleem”.
Het gaat in dit geval om het duel tussen de hoofdklassers Botopasi en Robinhood dat om 16:30 uur aanvangt en het treffen tussen eveneens hoofdklassers Inter Moengo Tapu en Transvaal, dat voor 18:30 uur geprogrammeerd is.
Bainath zegt desgevraagd geen afmelding te hebben gehad voor de eerste klasse. Voor morgen staan in deze afdeling vijf wedstrijden op het programma. Bainath legt uit dat het in dit geval om steeds één wedstrijd per locatie gaat. “Ik heb wel gebeld, maar heb tot nu toe geen enkele afmelding gehad”, aldus de SVB-medewerker.
Gisteren namen PVV en Jong Rambaan het tegen elkaar op in de eerste klasse. Jong Rambaan won met 3-1.
Afgelopen woensdag werd er een aanvang gemaakt met de wedstrijden in de kwartfinale van de bekercompetitie.
Hoofdklasser Excelsior wees de ploeg van eersteklasser Deva Boys met 6-1 terug. In het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion vonden Clifton Bona, Wensley Christoph, Inaldo Pansa, Jamil Hunsel en Stephan Pinas (2x) het net voor de winnende ploeg uit Meerzorg. Deva Boys zelf vond het net niet, maar zag Lionel Laurens van Excelsior wel in eigen doel scoren.
De tweede kwartfinalewedstrijd ging tussen ACoconut en WBC. WBC wist nog net met 3-2 te winnen, dit na een 2-2 ruststand. Regillio Kemper, Sergio Aroepa en Gregory Righters waren de doelpuntenmakers bij WBC. Aan de zijde van ACoconut waren dat Enundie Gatonie en Delano Vrede.

More
articles