Regering Bouterse-Adhin verarmt het volk

VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt dat de oppositie in het parlement gekozen` heeft om de oppositie niet alleen in het parlement te verbreden, maar ook buiten het DNA-gebouw. De directe reden is dat de regering Bouterse-Adhin het volk aan het verarmen is. “ Naast de partijen die de oppositie in het parlement vormen, worden er ook gesprekken gevoerd met partijen die geen zetels in de wacht hebben gesleept. Naast deze partijen worden er ook gesprekken gevoerd met sociaal-maatschappelijke organisaties om Suriname uit deze situatie te halen.

Volgens de politicus moet de oppositie gebundeld worden, omdat de manier waarop deze regering het volk leidt, vernietigend is en voor de verarming van het volk zorgt. Santokhi geeft verder aan dat het staatshoofd vindt dat het alternatief tot en met 2020 moet wachten, terwijl de regering nu pas aan een crisisplan gaat werken. “ Wij van de oppositie hebben al een crisisplan waaraan  nog de laatste handen gelegd moet worden. Wij zijn het alternatief om Suriname uit deze situatie te halen.”

De VHP-voorzitter zegt verder dat het de rol van het alternatief is om de samenleving uit de huidige financieel-economische situatie te halen. “ Wie was het die Suriname in 1988 en 1996 uit een slechte situatie haalde? Ze hadden een chaos van het land gemaakt en wij hebben het volk gered. Nu zijn ze weer bezig en we zijn er ook weer als alternatief om Suriname te redden. Er zijn voldoende politici en deskundigen in de samenleving die het land veel beter kunnen leiden.” De politicus vindt het erg dat de huidige regering hun adviezen aan de kant heeft gezet. In geval men dat niet had gedaan, was er in Suriname geen sprake van valutaveilingen en een devaluatie.

Santokhi zegt tot slot dat de regering dus niet bereid is om het land op een deskundige manier te leiden. Er zijn personen als adviseurs aangetrokken die geen record hebben en ook niet deskundig genoeg zijn. “Denk maar aan ex- minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin. Hij heeft het laten afweten voor wat de cassavefabriek en het gevoerd buitenlands beleid betreft. Men zegt vaak dat het de adviseurs van de president zijn die het land achteruit brengen, maar de president is ook nuchter genoeg om te weten wat wel of niet goed is voor het land. Vandaar dat wij het alternatief voor een betere Suriname zijn.”

-door Ivan Summerville-

More
articles