Carifta-selectie naar Grenada

Vanmorgen vroeg is de Carifta-selectie van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) vertrokken richting Grenada. De spelen vinden dit jaar plaats van 26 tot 29 maart aanstaande. De selectie bestaat uit 7 atleten, te weten 4 jongens en 3 meisjes. Het merendeel van de atleten zal uitkomen op de spring- en werpnummers en twee dames zullen op de 1500m en 800m.
Na verschillende kwalificatiewedstrijden, nationaal en internationaal, hadden 12 atleten de limieten gehaald die waren vastgesteld door de Technische Commissie van de SAB. Helaas heeft de bond, vanwege diverse redenen, waarvan financiën de grootste de delegatie moeten terugbrengen naar 7 atleten. Het gaat om Quincy Bron (AV Marwina), Ronaldo Letterboom (AV Marwina), Miguel van Assen (AV Marwina), Xavero van Bosse (Atveco), Sefanja Wielzen (SNL), Davinia Asantiba (AC De Toekomst) en Jelyza Pengel (AV Profosoe).
Bron zal uitkomen in de U-18 op de onderdelen verspringen en hinkstap-springen. Letterboom U-18 hink-stap-springen. Van Assen U-20 verspringen en hink-stap-springen. Van Bosse U-18 discuswerpen. Wielzen U-18 800m en 1500m. Asantiba U-18 800m en Pengel U-18 kogelstoten.
Jenny Cheuk A Lam-Refos, bestuurslid van de SAB, reist mee als delegatieleider en chaperonne. Angelo Mercuur gaat mee als coach.
Miguel van Assen, die vanwege zijn leeftijd zijn laatste Carifta meemaakt, zal vanuit de Verenigde Staten van Amerika naar Grenada afreizen. Hij wordt begeleid door zijn coach Charles Henson. De selectie keert op 30 maart terug in Suriname.

More
articles