KBS introduceert security traliewerk

Het Korps Brandweer Suriname introduceert een nieuw traliewerk oftewel diefijzer dat mensen in staat stelt snel hun huis bij brand te verlaten. Vaak genoeg wordt bij brand het werk van de brandweer immers gehinderd, omdat het pand beveiligd is met diefijzer. Als gevolg hiervan gaan er mensen- en dierenlevens verloren.

Volgens brandweervoorlichter Ulrich Coats staat security haaks op firesafety: “Iets dat de mens beschermt tegen onder andere dieven, denkend aan diefijzer, belemmert de mens ook om het huis of een andere ruimte in tijd van nood te verlaten.” Om dit probleem op te lossen, is KBS-security traliewerk vervaardigd. Coats geeft aan dat dit traliewerk een initiatief is van de waarnemend brandweercommandant, Radjen Djakhari.

KBS-security traliewerk is in samenwerking met de technische dienst van de brandweer ontworpen. Coats: “De gemeenschap kan zich hiermee beschermen tegen ongewenste gasten, maar is in het verlengde daarvan ook in de gelegenheid zichzelf in veiligheid te brengen.”

door Ivan Summerville

More
articles