Sportpark Nacionello voorziet in behoefte

Het Sportpark Nacionello aan de Tout Lui Fautkanaalweg in het district Wanica voorziet al sedert zijn bestaan in een behoefte. Het sportcomplex bestaat morgen, vrijdag 18 maart, 13 jaar en de club is ervan overtuigd dat zij in samenwerking met de overheid veel meer kan doen met het sportpark voor de bewoners in Wanica.
Hemant Bobby Jaikaran, voorzitter van de Stichting Nacionello Beheer, merkt op dat het complex wekelijks zo niet dagelijks in een behoefte voorziet. “Nacionello is één van de weinige sportaccommodaties in Wanica en omgeving. We zijn er trots op dat we de jeugd en talloze sportliefhebbers voor wie het niet vanzelfsprekend is om lid te worden van een vereniging toch de gelegenheid kunnen bieden om regelmatig te kunnen sporten”, aldus Jaikaran.
Het sportcentrum is volgens hem dan ook van groot belang voor de gemeenschap in Wanica. Dagelijks vormen de velden het decor van de gymlessen voor de schooljeugd terwijl er in het weekend met grote regelmaat toernooien, meerkampen en andere sportevenementen worden georganiseerd.
Dat levert de nodige inkomsten op zodat beheer en onderhoud kunnen worden gefinancierd uit eigen middelen. De veteranen van FCS Nacional zijn van begin af aan al vaste bespelers van het complex. Daarnaast is Nacionello tegenwoordig in gebruik als trainingscomplex voor hoofdklasser Takdier Boys en als thuishaven van de Para Sport Bond (PSB) en de Wanica Slagbal Bond (WSB).
Jaikaran beschouwt dan ook elke jaardag als een nieuwe mijlpaal en dankt een ieder die op welk manier zijn bijdrage hebben geleverd.
Sportpark Nacionello werd op 9 januari 2003 geopend door middel van een wedstrijd tussen VV Himmat uit Nederland en FCS Nacional uit Suriname. Een paar maanden later kon meteen één van de grootste successen worden gevierd met het landskampioenschap van FCS Nacional.
Op vrijdag 18 maart staat ter gelegenheid van het 13-jarig bestaan van het sportpark de jaarlijkse interland tussen de 45plus veteranen van FCS Nacional en VV Himmat uit Nederland op het programma. De selectie van Himmat uit Den Haag, Rotterdam en Amsterdam, brengt per traditie in het begin van elk kalenderjaar een bezoek aan Suriname. Hun trip wordt steevast afgestemd op de jaardag van Nacionello en dit nu al voor de dertiende keer.
Voor de meeste spelers van beide teams geldt de interland als wedstrijd van het jaar waarbij veel prestige op het spel staat. Omdat de laatste overwinning van Himmat jaren geleden kon worden genoteerd, vermoedt Jaikaran dat de gasten dit jaar optimaal voorbereid aan de aftrap verschijnen. ‘Het zou me niets verbazen als ze in Nederland een trainingskamp hebben georganiseerd.’
De wedstrijd gaat om 18:00 uur van start. Aansluitend komen de 35-plussers van FCS Nacional en hun leeftijdgenoten van Cura Boys tegen elkaar uit.

More
articles