DNA-leden willen spoed openbare vergadering

Leden van de oppositie in De Nationale Assemblee vragen aan de voorzitter van het college om een spoed openbare vergadering, zulks ter bespreking van de huidige crisis die doorwerkt in alle sectoren van de samenleving. Het verzoek tot het houden van deze bijeenkomst werd schriftelijk aan de voorzitter gedaan. Deze brief luidt als volgt:

De Voorzitter van De Nationale Assemblee van de Republiek Suriname

Mevrouw drs. J. Geerlings-Simons

Onafhankelijkheidsplein 10

Paramaribo, 15 maart 2016

Ondergetekenden, allen leden van De Nationale Assemblee, hebben de eer U hierbij te verzoeken om krachtens artikel 29 van het Reglement van Orde, zo spoedig mogelijk, een openbare vergadering uit te schrijven met als agendapunt:

“Het bespreken van de door de Regering voorgestane oplossingen voor de huidige crisis in het land die door werkt naar alle sectoren in de samenleving”

Het is van eminent belang dat DNA en de samenleving tijdig en in voldoende mate worden geïnformeerd over het beleid dat de Regering wenst te voeren in de huidige situatie van o.a.:

– de zeer ernstig teruglopende gezondheidszorg;

– de diep ingrijpende onzekerheid onder de bevolking;

– de onzekere vooruitzichten voor werkgelegenheidscreatie;

– de opgeraakte deviezen voorraad mede in relatie tot de valuta veiling

– de bijzonder hoge staatsschuld;

– de steeds stijgende wisselkoers en daarmee de prijzen;

– de toename van de ernstige vormen van criminaliteit en de hiermee gepaard gaande angstgevoelens

in de samenleving;

– de niet onderzochte aantoonbare corruptiegevallen;

– het steeds afnemend respect en vertrouwen in DNA en Regering.

Ondergetekenden achten zich verplicht om, met alle hun ter beschikking staande middelen te voorkomen dat de geconstateerde neergang zich voortzet en dat effectieve maatregelen worden genomen om het volk van Suriname een leefbaar land te bieden.

Gelet op het bovenstaande wordt een openbare vergadering ter wille van het nationaal belang aangevraagd. Hierbij wordt mede in overweging genomen het feit dat in het kader van een eerder interpellatie voorstel van de oppositie het publiekelijk is aangegeven dat er ter zake een openbare vergadering zou worden gehouden.

Hoogachtend,

Santokhi

Bee

Rusland

Somohardjo

Gajadien

Jogi

Sharman

More
articles