Winst voor Inter Moengo Tapu in CFU Cup

Landskampioen Inter Moengo Tapu heeft woensdag op de eerste dag van de Caribbean Football Union (CFU) clubkampioenschappen een goede start gemaakt.
Het team reisde vanwege een vertraging pas woensdagochtend af naar Trinidad & Tobago, waar Inter het enkele uren later al moest aantreden tegen Club Sportif Moulien uit Guadeloupe.
Na een ruststand van 2-0 won de meervoudige landskampioen van Suriname met 3-2, dankzij een doelpunt in blessuretijd.
Inter, die in zijn traditionele roodzwart tenue uitkwam tegen het in het blauwwit gestoken CS Moulien, zag Romeo Kastiel in de 24ste minuut de score openen.
Kastiel ontving het leder van Emelio Limon en zette met enkele kapbewegingen drie verdedigers op het verkeerde been, waarna hij het leder diagonaal in de linkerhoek plaatste.
Vijf minuten later liet Kastiel wederom van zich spreken. Na een pass van Yves Vlijter op rechts, schoot Kastiel direct op doel. Het leder stuitte tegen het lichaam van de sluitpost van CS Moulien, waarna Kastiel in de rebound geen fout maakte. Hij bepaalde daarmee de ruststand op 2-0.
In de tweede helft trok CS Moulien het spel naar zich toe, hetgeen resulteerde in twee doelpunten: 2-2. Uiteindelijk liet Kastiel in blessuretijd wederom van zich spreken.
Stefano Rijssel haalde na een goed opgezette aanval flink uit op het doel van Moulien. De doelman kon het leder niet onder controle krijgen, en Kastiel was er als de kippen bij om voor zijn derde treffer aan te tekenen. Kort hierna floot de arbiter voor de laatste maal.
Inter Moengo Tapu neemt het vandaag op tegen Atletico San Cristobal (Dominicaanse Republiek) en kruist zondag aanstaande de degens tegen de voormalige werkgever van Rijssel, namelijk W Connection van Trinidad &Tobago.