Drie gezinnen dakloos door brand

Woensdagmiddag rond 15.45 uur zijn drie gezinnen wonende aan de Hogestraat, dakloos geworden als gevolg van een brand. Volgens brandweervoorlichter Ulrich Coats is het huis waarin de gezinnen woonden, volledig in de as gelegd. Hoewel de brandweer heel snel ter plaatse was, kon die slechts voorkomen dat het vuur zich verder zou uitbreiden naar de belendende panden. Twee huizen die heel dicht bij de schutting gebouwd waren, liepen toch schroeischade op.

Coats geeft verder aan dat er uit het brandende pand twee gascilinders van 28 lbs zijn gehaald, maar dat voor de rest alles verloren is gegaan. Tijdens de brand was geen van de bewoners in de nabije omgeving. Iemand zou vanaf de straat vuur uit het huis hebben zien komen en vervolgens alarm hebben geslagen.

Volgens een der bewoners, Marvin Samson die ruim vier jaar op het adres woonachtig was, bleven er ongeveer twaalf mensen op het erf. Op het moment dat de brand woedde, was hij aan het harken. Het lukte hem niet om spullen uit het brandende pand te halen. Voor wat de drie gezinnen betreft, zij woonden in het huis dat opgedeeld was in drie delen. Het gaat om de families Samson, Anches en Narain.  Het huis was niet aangesloten op het elektriciteitsnet van de EBS en was ook niet tegen brand verzekerd. De oorzaak van de brand wordt door de politie onderzocht.

More
articles