Jarige SV Yellow Birds heeft nog veel in petto

De omni-sportvereniging Yellow Birds bestaat op vrijdag 12 februari aanstaande 53 jaar. Zoals gebruikelijk zal dit heugelijk feit gepaard gaan met een aantal sportontmoetingen in het W.Orlando Renfurm Sportcentrum van de club aan de Johan Bodegravenlaan.
Echter richt de vereniging, met zijn 53ste jaardag voor de deur, het vizier veel verder dan enkele sportactiviteiten. De club heeft veel meer in petto.
Momenteel is Yellow Birds actief op de sportonderdelen basketbal, volleybal, taekwondo, wielrennen en atletiek.
Maar in het verleden beschikte de vereniging ook over een voetbal-, badminton-, dam- en boksafdeling. Ten aanzien van atletiek is Yellow Birds reeds geruime tijd bezig een 120m kunststofbaan aan te leggen, waarvan een groot deel reeds een feit is.
“Het wachten is op gunstig weer en de technici om de kunstoflaag aan te brengen. Hetzelfde geldt ook voor de kunstofvloer in de sporthal “Het Nest” op hetzelfde terrain, dat ook een complete “makeover” zal ondergaan”, zegt Renfurm ook wel de geestesvader van Yellow Birds genoemd.
Wanneer al deze zaken in place zijn, zal het centrum, aldus Renfurm, meer mogelijkheden bieden aan sporters van de vereniging, waarbij de jarige vereniging mikt op het aantrekken van talent uit de kinderrijke omgeving van Zorg en Hoop en daarbuiten.
Ook het verbeteren van de fysieke mogelijkheden voor sportbeoefening in de sporthal geniet de voorkeur van de vereniging, die nog steeds van oordeel is dat de jeugd te allen tijden geprikkeld moet worden om zich te ontplooien, vandaar ook een sobere viering cq. herdenking van de 53ste jaardag.
Volgens Renfurm zal de SV Yellow Birds zich daarom blijven inzetten om de jeugd deze kansen te bieden.
Het programma in verband met 53 jaar Yellow Birds is als volgt: Basketbal in “Het Nest” op vrijdag 12 februari vanaf 16:00 uur. Mini-aspiranten: poule A: Yellow Birds, De Arend en BCW. Poule B: CLD, SCVU en Inter Ma Retraite. YB-BCW (A); SCVU-IMT (B); YB-De Arend (A); CLD-SCVU (B); De Arend-BCW (A) en IMT-CLD (B). Zaterdag 13 februari: Jongens-aspiranten (puntencompetitie). Deelnemende teams: Yellow Birds, De Arend, Rialto en SCVU. Vanaf 09:30 uur YB-De Arend; Rialto-SCVU; YB-Rialto; YB-SCVU; De Arend-Rialto en SCVU-De Arend. Dames hoofdklasse: 19:00 uur YB-SCVU. Zondag 14 februari: Taekwondo van 09:30 uur tot 12:00 uur en vanaf 12:00 uur volleybal.

More
articles