PG leidt onderzoek plane crash

Het onderzoek van de plane crash van 15 januari waarbij de inzittenden Cesare Calor en Prem Anand Jhauw het vliegtuigongeluk niet hebben overleefd, wordt door de procureur-generaal onderzocht. Dat zegt Brian de Souza, directeur van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas). Een van de taken van Casas is het coördineren van het onderzoek naar vliegongevallen en vliegincidenten,  waar nodig onder toeziend oog van justitiële autoriteiten.

De Souza geeft verder aan dat men op dezelfde dag van het vliegongeval begonnen was met het onderzoek naar de oorzaak. Gisteren is er weer een team van de onderzoekscommissie welke samengesteld is door de procureur-generaal, vertrokken naar de plaats des onheils te Apoera in West-Suriname.

Waard te vermelden is dat er in de commissie welke samengesteld is door de procureur-generaal, twee Casas-inspecteurs zijn opgenomen.

In deze fase kan de Casas nog niet aangeven wat de oorzaak en of mogelijke oorzaak van de crash kan zijn geweest. “De mensen zijn ter plaatse bezig met het onderzoek. De resten van het vliegtuig worden allemaal bewaakt door de plaatselijke politie. Voor nu is het ook niet bekend als het vliegtuig zou landen of als het om een technisch mankement ging dat de crash heeft veroorzaakt. ”Het hoofd van de casas geeft verder aan dat bij zo een onderzoek men een aantal scenario’s naast elkaar plaatst waarna men met de aanwijzingen kan komen tot de mogelijke oorzaak van de crash.

– door Ivan Summerville –

More
articles