Geen DNA vergaderingen vanwege lopende rechtszaken

De rechtszaak welke advocaat Anand Inderraj Soechitram aanhangig heeft gemaakt tegen het parlement, is een van de redenen waarom de begrotingsbehandeling niet in half januari is begonnen zoals gepland. Dat zei de voorzitter van De Nationale Assemblee Jennifer Geerlings-Simons, hedenmorgen op de vraag van De West hoe zei als DNA voorzitter omgaat met de zaak welke de advocaat tegen het parlement heeft aangespannen.

DNA-voorzitter zei verder dat in de Grondwet staat aangegeven hoe burgers hun politieke visie eventueel tot uiting kunnen brengen en ook hoe zij protest aan kunnen tekenen. “ Wij kijken hoe deze zaak eindigt.” In het verlengde hiervan gaf DNA-voorzitter aan dat het parlement ook zijn bezorgdheid heeft over het feit dat de rechter zo een vraag heeft aangenomen. Echter kon Geerlings-Simons niet verder in gaan op de kwestie en vroeg zich te verontschuldigen voor het antwoord. DNA-voorzitter is samen met een team van deskundigen bezig te kijken hoe deze zaak aan te pakken.

Advocaat Soechitram heeft het parlement en de 51 leden van De Nationale Assemblee voor het gerecht gesleept, omdat hij niet tevreden is met hun fungeren van hen als volksvertegenwoordigers. De parlementariërs mogen zich in midden januari verweren. Tijdens de belegde persconferentie van DNA-voorzitter werd er ook aangegeven dat er in 2015 in totaal 2016 vergaderingen waren uitgeschreven. Van dat aantal hadden 36 geen voortgang gevonden. Ook zijn er 192 ombudsgevallen waaronder klachten over het fungeren van de overheid en het parlement.

-door Ivan Summerville-

More
articles