Financieel-economische situatie zit Diakonessenhuis niet in de weg

(foto: Regillio Derby)

Het Diakonessenhuis is helemaal voorbereid op de toekomst voor wat de volksgezondheid betreft en zal blijven inspelen op de zorg en nood van hun patiënten. “Dit zullen wij blijven doen, ondanks het financieel-economisch niet goed gaat. Als de geest er is, zullen we het overwinnen. En dat is de basis van het Diakonessenhuis”, aldus medisch directeur Julian Pengel. Het Diakonessenhuis heeft vandaag de eerste stap gezet door het uitbreiden van het Multifunctionele Dienstencentrum (MFDC).

Op deze afdeling zijn specialisten op het gebied van oncologie, endoscopie en EGG werkzaam. In plaats van deze zorg op verschillende afdelingen onder te brengen, is alles geconcentreerd op één afdeling. Patiënten hoeven dus niet naar verschillende afdelingen. Thans zijn er nu vier oncologie verpleegkundigen en drie in opleiding, dus binnenkort zullen er zeven oncologie verpleegkundigen zorg bieden op deze afdeling, zij zijn te herkennen aan hun groen/witte uniform. Enkele jaren terug beschikte het ziekenhuis over één oncologie verpleegkundige, zr. Satie. Satie werd in het zonnetje gezet vanwege haar jarenlange inzet op de afdeling als enige oncologie verpleegkundige.

Het Diakonessenhuis wil in de toekomst haar dienstverlening uitbreiden. Om optimale zorg te bieden, zullen afhankelijk van het aantal patiënten, langere werktijden ingepland worden. Dit betekent dat het ziekenhuis ook meer krachten nodig zal hebben. Het ziekenhuis heeft getracht om samen te werken met een ziekenhuis in Nederland, maar dit is uiteindelijk niet tot stand gekomen. Sinds november vorig jaar is toen Faiq Lal Mohamed als maag, darm-leverarts aangesteld bij het ziekenhuis en hij doet volgens Pengel een goede job. Hij zal zijn krachten geven op de endoscopie afdeling. “Hij heeft veel ervaring, heeft zowel in Nederland als in België gestudeerd en is een grote kracht voor dit ziekenhuis.” Volgens Pengel zal Mohamed helpen zorgen voor de integrale aanpak om multifunctionele diensten aan te bieden aan de cliënten. Dr. Els Dams, Internist en oncologie consultant bij het Diakonessenhuis is van mening, dat er steeds richting gegeven moet worden aan een goede zorg voor kankerpatiënten.” Met het uitbreiden van het oncologie team zal deze zorg zeker optimaal aangeboden worden”, aldus Dams.

Na het ceremoniële gedeelte werd het lint doorgeknipt er kregen de genodigden die in groepen gesplitst waren, een rondleiding in het MFDC. De minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel, was ook aanwezig.

-door Kimberley Fräser-

More
articles