DA’91 eist spoed DNA-vergadering

`Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen, waarbij de belangrijkste minister in het Kabinet, de minister van Financiën, heeft aangegeven dat hij in zijn functie als governor van de Centrale Bank voor de gek is gehouden, misleid is door de toenmalige minister van Financiën, heeft als resultaat dat er een financieel onvoorspelbare, onbetrouwbare en onoverzichtelijke situatie is ontstaan. Deze situatie is niet beperkt tot het nationaal verlies van vertrouwen in de regering, maar vooral in de monetaire autoriteiten van het land, maar heeft ook internationale gevolgen voor mogelijke buitenlandse investeerders die geen vertrouwen meer kunnen hebben in de Surinaamse regering haar voorspiegelingen.’ Zo luidt een insteek van de buitenparlementaire oppositiepartij Democratisch Alternatief ’91 (DA’91).

De partij schrijft in een korte verklaring dat als gevolg van de ontboezemingen van de huidige minister van Financiën die neerkomen op het structureel hanteren van leugen en bedrog binnen deze regering en de vorige, het volk nu verkeert in grote onzekerheid over in het bijzonder de daadwerkelijke monetaire situatie en de ware toekomstperspectieven.

DA’91 eist dat de president terstond de volksvertegenwoordiging opheldering verschaft in wat nu daadwerkelijk de feiten zijn. Het is aan de volksvertegenwoordiging om te beslissen over het lot van de ministers. DA’91 eist dat de ministers Hoefdraad en Rusland bedankt worden aangezien het vertrouwen in beide ministers onherstelbaar geschaad is, vervolgend met:

`Het feit dat de president instructies zou hebben gegeven aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) om voorlopig niet te vergaderen, is een zeer ernstig zorgpunt voor DA’91 en signaleert ongehoorde en onacceptabele bemoeienis van de uitvoerende macht in de onafhankelijke uitvoering van taken van de wetgevende macht. Als politieke partij ziet DA’91 het als haar plicht te eisen dat de volksvertegenwoordiging met spoed bijeenkomt teneinde de bevolking niet langer in het ongewisse te houden.’

Ondertussen heeft parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons laten weten dat het lange wachten op een vergadering meer te maken heeft met de batterij aan rechtszaken die door burgers zijn aangespannen tegen het parlement en de regering.

Publiciteitsdienst DA’91

More
articles