Vuilophaler Brownsweg heeft extra dagen nodig

De vuilophaal contractor, Tyson Abotto, die het district Brokopondo onder zijn verantwoordelijkheid heeft, vindt dat twee dagen in een week, de dinsdag en de vrijdag, niet voldoende zijn om het vuil op te halen. “Brownsweg is groot en er is veel vuil. Dit kan ik niet binnen twee dagen ophalen. Ik heb meer dagen nodig”, geeft de contractor aan. Abotto is al drie jaar de contractor in dit district. Hij zegt dat een deel van het vuil achtergelaten moet worden. “Het resterende vuil zorgt dus voor  een enorme stank”, zegt hij.

De districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Yvonne Pinas, zegt gisteren geconfronteerd te zijn met het probleem, dat de contractor extra dagen nodig heeft om al het vuil op te halen.

Het probleem heeft ze intussen al met de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan, besproken.

Uit het gesprek is naar voren gekomen dat de minister niet van plan is om meer uit te geven voor extra dagen. Vanmorgen bracht de minister een bezoek aan de Sarahkreek te Brokopondo, waar hij samen met dc Pinas en de bewoners de problemen van het district heeft besproken. Pinas belooft samen met Dikan naar een oplossing te zoeken, zodat het vuil optimaal opgehaald kan worden.

-door Kimberley Fräser-

More
articles