Justitia Pietas Fides MMCMLI

– 2015. Het jaar 2015 zit er zowat op. Werd het jaar van inflatoir aangetaste decoraties, de grote leugens, enorm bedrog, misleiding van de allerhoogste orde, devaluatie van vrijwel alles aan waarden/normen en uiteindelijk nog meer knallers aan leugen/achterklap, met additioneel een compleet verdwaalde Dew Baboeram op schoot. De enige waarheid die nog overeind bleef, is dat Suriname aan de rand van een diep ravijn is gebracht, door niets anders dan de regering Bouterse I & II en duizenden werkers plotsklaps zonder baanzekerheden zijn komen te zitten of al met ontslag zijn gestuurd. De hosselcultuur is terug, nu om permanent te verblijven in SU. Nog vijf Gilmore…, ‘nog vijf…’, is de niet te vervalsen opdracht!

– Inkomen. Niet alleen dat duizenden arbeiders in vaste- en contractdienst van Alcoa/Suralco het nakijken kregen, maar nu ook de inkomstenderving van alles en nog wat. Staatsolie is de grootste klant kwijt. De MAS kan het vegen, want Alcoa Steamschip, voor zover nog in het land vertegenwoordigd, brengt absoluut geen schepen meer naar Suriname. De catering en bevoorrading van binnen- en/of zeeschepen noch de fermer aankoop van stookoliën…? Ho, ho en nog eens ho! En men wil ‘grat hari’, dat imbeciele verhaal van Wirth navertellen…, het allemaal beter wordt zonder multinationale investeringen? Klein advies. Verdwijn per ommegaand van deze planeet, zodat het eerder beter mag gaan met het land, waarvan men zegt zoveel te willen, eerder nog te moeten houden. Take a hike, bro! En als de zaak te complex wordt, voor een onvermogende geest…, maak plek oftewel plaats voor geschoolden in het bestuur.

– Leg uit. Omdat Van der San in de gaten kreeg, het bij zijn baas niet helemaal mediabevredigend daagde of tot uitdrukking kwam(…), de ‘juridische grondslag’ van een ‘presidentieel besluit’ goed uit te leggen, nam de hoogbejaarde contractant het staatrechtelijk stuur wederom en minder gevraagd over. Voorbijgaand aan het feit…, dat de zogenaamde ‘overeenkomst’ en ‘een deal’ met Nederlanders die in Zwitserland resideren, van alle kanten rammelt en vraagtekens opwekt/-roept. Bijna zou men denken, dat Van der San rechtstreeks en strakker belanghebbend speler is, in het waterballet tussen SU en de NL-Zwitserse AG. Anoniem gezelschap!

– Entertainment. Met de komst van de Airbus 340-313, is de ellende op de vlucht van negen uur Paramaribo – Amsterdam v.v., in feite nog ellendiger geraakt. Geen entertainmentspeeltjes in de stoelleuning en nog meer zaakjes, waar de SLM de regelmatige reiziger aan gewend deed geraken. Vervelend, dus…! Naar de duurdere blauwe vogel.

– NOS. In het oostelijk gedeelte van de aardbol, is 2016 al aangevangen. Beelden kan men via NOS.nl bemachtigen of NU.nl. En inderdaad Vroom & Dreesman (V&D) is failliet en in België groot alarm en tientallen arrestaties na het ontdekken van allerhande explosief spul. Ten aanzien van Suriname, heeft de nieuwe cybermedia-speler www.loopsuriname.com/, een in het Engels ‘sprekend jaaroverzicht’ vol met de nodige aanbiedingen van ‘links’ op de donderdagochtend gelanceerd. De moeite in geheel waard. Ook voor de loslopende en inmiddels opgesloten criminelen van een bepaald soort.

– Streams. De ‘owru yari viering’ in Paramaribo, kan dit jaar via vier ‘live streams’ vanuit drie locaties worden gevolgd. Gardelito Hew A Kee deelde aan Starnieuws mee, dat hij vorig jaar voor Surifesta zes live streams had, maar door enorme druk en minder sponsoring…, heeft deze het aantal plekken moeten verminderen.

– Jaareinde. Een veilig jaareinde toegewenst en een transitievol besef, over wat nog allemaal komen gaat. Happy landings! http://time.com/3943140/science-fireworks-galaxy-astronomy/?xid=newsletter-brief

Justitia Pietas Fides MMCMLI

More
articles