President hoopt op ‘Ja’ van Proeve

President Desiré Bouterse zal het jammer vinden als Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank (DSB), het aanbod om de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) te worden, in de wind slaat. Bouterse is bang dat zulks kan gebeuren, omdat Proeve uit het nieuws vernam dat hij de uitverkorene van de regering zou zijn om deze taak op zich te nemen, noch voordat hijzelf in de gelegenheid was om hierop een antwoord te geven.

Proeve was gisteren hierover zeer geïrriteerd en ontkende op de radio dat hij de opvolger zou zijn van Gillmore Hoefdraad, die de topjob bij de moederbank heeft ingeruild voor het ministerschap op Financiën. Proeve spuugde zijn gal over Starnieuws dat als eerste met het nieuws uitpakte.

Dezelfde dag liet Bouterse ronduit op een persconferentie weten dat Proeve de zegen heeft van de regering. Mocht hij de uitdaging uit de weg gaan, dan zal de regering bij het bedrijfsleven aankloppen om uit te kijken naar een nieuwe kandidaat. Proeve was bij de regering voorgedragen door het bedrijfsleven en de Bankiersvereniging. De president zegt dat de nieuwe governor een Surinamer moet zijn met veel ervaring.

More
articles