JusPol biedt in ongenade gevallen medewerkers 2de kans

(foto: Ivan Summerville)

Politieambtenaren, burgerpersoneel van Justitie en Politie, afgevoerden van de Rechterlijke Ambtenaren in Opleiding (raio) en penitentiaire ambtenaren die door verschillende redenen naar huis zijn gestuurd, krijgen een tweede kans. Dat zegt de waarnemend directeur van Justitie en Politie, Humprey Tjin Liep Shie.

De waarnemend directeur zegt dat er een dialoog zal worden aangegaan met de mensen die naar huis zijn gestuurd. Het gaat om ruim 27 personen die om verschillende redenen thuis zitten, zoals rechtsprocessen, maar er zijn ook gevallen waarbij de taakomschrijving van de persoon niet duidelijk is. De minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos en de waarnemend directeur van JusPol, hebben reeds gesprekken gevoerd met betrokennen. Afhankelijk van de situatie en het verweer van elk individu, zal er bepaald worden hoe het verder moet.

Tjin Liep Shie geeft verder aan dat sommige mensen vanwege plichtsverzuim naar huis zijn gestuurd. Voor die mensen moet in verband met het plichtsverzuim het rechtelijk traject afgerond worden. Daarbij krijgt men ook de gelegenheid zich te verweren. Indien het verweer rechtsgeldig is, is het mogelijk dat de zaak geseponeerd wordt waarna de betrokkene weer aan het werk kan.

Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen weer aan het werk te krijgen. Volgens Tjin Liep Shie staat daar wel iets tegenover: “Een ieder die op de loonlijst van JusPol staat moet een prestatie leveren. In enkele gevallen gaat het om mensen die gewoon naar huis zijn gestuurt en hun salaris blijven ontvangen.” Hij benadrukt dat deze mensen gelet op de wettelijke regeling voor ambtenaren goed ingezet moeten worden.

door Ivan Summerville

More
articles