DJ CHUCKIE laat Housemuziek aan Suriname horen

Een van de beste dj’s van Surinaamse afkomst, DJ Chuckie, zal aanstaande donderdag 24 december tijdens een exclusief evenement optreden in de Banquet Hall van Hotel Torarica. Het evenement dat Soso Oso heet, is georganiseerd door Colorful Suriname en Lustig Events, die in samenwerking met DJ Chuckie een andere vibe en muziekstijl aan de Surinamers willen laten horen dan ze normaal gewend zijn van de dj. Bij het evenement zal ‘The Love of Real House Music’ centraal staan. “Wat het zo speciaal maakt, is dat het gericht is op een nichemarkt in Suriname. De basis van het evenement is de housemuziek die er zal worden gedraaid”, zei DJ Chuckie vanmiddag tijdens een persconferentie in het kader van het evenement.

In Suriname zijn volgens de dj, die zelf ook een liefhebber van pure housemuziek is, eigenlijk geen feesten die specifiek op deze elektronische muziekstijl gericht zijn. Er is hier vooral Caraïbische en Amerikaanse muziek te horen. Wel merken de initiatiefnemers van het evenement dat er ook in Suriname liefhebbers van deze muziek zijn. Met dit evenement wil de organisatie proberen om de liefde en waardering voor deze muziek langzaam aan te wakkeren. Er is dan ook bewust voor een kleine setting gekozen, zodat de focus op de muziek ligt. “We willen house in de puurste vorm laten horen,” zei DJ Chuckie, die donderdag drie uren zal draaien. Daarnaast draaien er andere bekende Surinaamse dj’s op het evenement.

DJ Chuckie vergelijkt de housemuziek met de hippiecultuur. Het is volgens hem ontstaan uit een vorm van pure liefde. “Op house evenementen is er vrijheid, blijheid en zijn er kleuren. Die vibe hebben we gecombineerd met housemuziek”, aldus DJ Chuckie. Voor het evenement zijn 500 kaarten beschikbaar, waarvan de meesten al verkocht zijn.

Het afgelopen jaar is voor de DJ een mooi jaar geweest, waarbij er naar zijn mening positieve muzikale beweging is geweest op alle vlakken. Hij heeft een drukke afsluiting van het jaar voor de boeg, waarbij hij op 26 december in Los Angeles zal draaien, op 30 december in Las Vegas en op 31 december in New York.

door Leanne de Munnik-

More
articles