Totaal parlement in januari voor de rechter

Advocaat Anand Inderraj Soechitram heeft de daad bij het woord gevoegd, zijn zaak tegen alle 51 leden van De Nationale Assemblee (DNA) diende vanmorgen in eerste aanleg bij de kantonrechter in Eerste Kanton. Na ontvangen te zijn, in tegenstelling tot wat critici hadden verwacht, was Soechitram zichtbaar opgelucht. “Nu zijn zij aan zet”, aldus de advocaat tegenover De West. De volksvertegenwoordigers mogen zich midden januari verweren.

Soechitram en drie gelijk denkenden hadden de parlementariërs begin deze maand in een deurwaardersexploot opgeroepen zich adequaat van hun taak te kwijten, althans zoals ze de verwachting hebben gewekt bij de eedaflegging toen ze het aanvaardden om volksvertegenwoordiger te worden: `Ik zweer (beloof), dat ik het ambt van assemblee nauwgezet zal vervullen. Ik zweer (beloof) dat ik het welzijn van Suriname naar mijn beste vermogen zal bevorderen.’ Soechitram zegt dat ze nu alles doen, behalve wat ze hebben beloofd.

In de brief die hij samen met J.J.R. Matadin (gepensioneerde), S.K. Ausan (ondernemer), W.J. Notapawiro (student) en N. Bhoelai (technicus) ondertekende, roept hij alle parlementariërs, individueel en collectief op, de regering tot de orde te roepen. Nu zij dat, aldus de betoger, hebben nagelaten, zijn zij voor het gerecht gesleept.

Het viertal, dat de parlementariërs voor de groene tafel heeft gedaagd, heeft ook een gelijksoortig proces tegen president Desiré Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin in de maak.

More
articles