`s Lands kan meer patiënten accommoderen in nieuwe Intensive Care afdeling

“De Intensive Care afdeling van het ’s Lands Hospitaal zag er voorheen bar slecht uit”, zegt intensivist Praveen Banwarie van het ’s Lands vandaag bij de officiële ingebruikname van de Intensive Care afdeling, welke volledig gerenoveerd is voor een bedrag van $155.000. De hygiëne en ruimte voor patiënten liet het voorheen niet toe om adequate intensieve zorg te bieden aan de patiënten. Er was ook geen apparatuur om de patiënten te kunnen monitoren, de apparatuur die wel aanwezig was, werkte niet altijd naar behoren. Banwarie zegt, dat dankzij deze gerenoveerde ruimte er minder patiënten overgeplaatst hoeven te worden, omdat er een betere intensieve zorg geboden kan worden aan patiënten. Zowel het plafond als de vloer zijn compleet gerenoveerd, terwijl zuurstof en perslucht in de muur zijn geplaatst.

Voorheen werd gebruikt gemaakt van cilinders om te voorzien van zuurstof. Daarnaast is er ook nieuwe monitoring om de vitale functies van de patiënten in de gaten te houden, nieuwe bedden en nieuwe apparatuur. De renovatie heeft $100.000 gekost. Dit bedrag is geschonken door de Stichting Staatsolie Foundation, een onafhankelijke werkarm van de Staatsolie Maatschappij Suriname. De apparatuur heeft Tei koku oil geschonken ter waarde van $ 55.000. Voorheen kon deze afdeling maximaal twee patiënten accommoderen, maar nu kunnen vier patiënten worden opgenomen.

Soenita Nananpanday- Gopisingh, medisch directeur van het ’s Lands, gaf tijdens haar toespraak aan, dat een intensivist heel belangrijk is binnen de Intensive Care afdeling. Voorheen werd de zorg op deze afdeling gedaan door een specialist, maar nu probeert dit hospitaal zoveel mogelijk de internationale standaarden te implementeren. Internationaal gezien is de intensivist het hoofd de van de Intensive Care afdeling, om qua accommodatie eveneens te voldoen aan de internationale standaarden, is de afdeling gerenoveerd. In januari zal een tweede intensivist het team van deze afdeling komen versterken.

De gerenoveerde afdeling geeft prioriteit aan patiënten van het ’s Lands. Maar mocht er ruimte zijn voor patiënten uit andere ziekenhuizen, dan is het ’s Lands bereid te helpen, aangezien andere ziekenhuizen in het verleden ook zorg hebben geboden aan patiënten van het ’s Lands. De vertegenwoordiger van de Stg. Staatsolie Foundation, Steven Alfaisi, zegt vereerd en trots te zijn om te kunnen bijdragen aan het ’s Lands, welke het oudste hospitaal van Suriname is, zodat zij goede zorg kunnen blijven bieden. “Het is een eenmalige bijdrage, maar deze zal voor lange tijd kwalitatieve zorg bieden aan patiënten”, aldus Alfaisi.

door Kimberley Fräser

More
articles