Corruptie grootste kankergezwel van de overheid

VHP-parlementariër, Asiskumar Gajadien, heeft in de eerste ronde van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee gezegd er tot nu toe geen duidelijk beleid gepresenteerd is. ‘Hetgeen gepresenteerd is, betreft allerlei maatregelen die als los zand opgenomen zijn in het beleid. Bij de algemene presentatie ontbreken de doorwerking van de maatregelen alsmede het macro-economische plaatje van de wijzigingen in de begrotingen.’ Dit zei de parlementariër gisteren tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee.

Volgens Gajadien is het grootste kankergezwel van het beleid dat door de overheid gevoerd wordt corruptie. Om dit aan te pakken, is er een transparant beleid nodig. De parlementariër gaf verder aan dat het een cultuur moet worden dat overheidsdiensten in alle openheid stukken afhandelen. Het is ook de taak van de  ministers om wanneer er  vanuit het parlement gevraagd wordt een onderzoek in te stellen, dit ook te doen.

In het verlengde hiervan bracht Gajadien Staatsolie onder de aandacht:  “Ook zien we dat de doorwerking van de devaluatie in de begrotingen niet is meegenomen bijvoorbeeld voor de inkomsten van Staatsolie. Daarbij wordt 30 miljoen USD aangegeven en de tegenwaarde in de begroting is op basis van een achterhaalde koers van 3.35. Dus regering, look joe begroting moro bon.” De politicus meent dat de president er niet serieus naar streeft om corruptie echt aan te pakken. “President wees serieus, het ligt niet alleen in het samendoen, maar bedenk welke acties worden ondernomen, anders gaat het volk u nooit meer vertrouwen.”

door Ivan Summerville

More
articles