Mengao spreekt van arbitrale blunders in verliespartij vs Styx

Titelverdediger Styx heeft een goede beurt gemaakt in de finale playoffs van de Surinaamse Zaalvoetbal Bond. In een druk bezette Anthony Nesty Sporthal werd het na een ruststand van 1-0 voor Mengao, de finalist nummer twee een 4-1 overwinning voor de titelverdediger tevens finalist nummer 1, Styx. Echter spreekt de coach van Mengao, Guilliamo Ramautar, van arbitrale blunders in het voordeel van Styx. In de eerste fase van de partij was Styx zeer aanvallend en stond tegenover een Mengao dat heel moeilijk kon opbouwen. Het team van Styx was tevens ook wat slordig in het terugvallen op hun speelhelft. Dit kwam hun in de veertiende minuut van de partij duur te staan toen de reeds geelgekleurde Brito van Styx zijn tegenstander Costa aan zich voorbij moest laten gaan en deze doelman Virbian Walker met een poeier in de korte bovenhoek verraste(1-0). Het team van Styx probeerde sterk te komen om dan scherper in de aanval te gaan, maar doelman Ronny Aloema was in de eerste helft opgewassen tegen de spelers van Styx. Rustand 1-0 voor de finalist nummer 2.

In de tweede helft was het spelbeeld helemaal veranderd. De laatste 20 minuten leverde twee rode kaarten en vier treffers op voor Styx. In de beginfase van de tweede helft was Styx de meer dreigende ploeg die met spelers als Regillio Rigters en de Braziliaan Davi Da Silva, het gevaar voor Mengao vormden. Uiteindelijk kwam een keihard schot van da Silva in de 27ste minuut ook in het net van Ronny Aloema (1-1).
Met deze inzet leek het spel een andere wending te nemen, daar Styx de seriestand op 1-0 wilde beslissen en er ook voor zorgde dat Mengao in de herkansing uitkwam. Echter kreeg Ronaldo Olivieira de Brito zijn tweede gele kaart waardoor hij heel vroeg naar de kleedkamer mocht. Alsof dat niet genoeg was, kreeg ook de speler Moraes Palneta zijn tweede gele kaart voor de avond. In deze kwestie heeft coach Guilliamo Ramautar protest aangetekend, omdat het op een onterechte rode kaart leek.
Het team van Styx bleef zich maar inzetten en beloonde zichzelf in de 31ste minuut van de partij met een treffer van Emilio Limon. Vier minuten daarna was het Urvin Remak die de stand naar 3-1 vergrootte, gevolgd door Stefano Rijssel die in de 40ste minuut ook van zich liet spreken. Na de partij gaf de zwaar opgewonden en boze coach van Mengao, Guilliamo Ramautar, aan de pers te kennen dat de artbitrale leiding gemaakt heeft dat de wedstrijd verpest werd en misschien ook heeft helpen beslissen. Game 2 van de finale wordt zondag aanstaande om 20:00uur in de Anthony Nesty Sporthal voortgezet.

Door: Ivan Summerville