SuAid zoekt SRD 500.000 voor tehuizen

De stichting SuAid die vorig jaar veel succes heeft gehad bij het inzamelen van geld voor  sociale doelen, heeft een target van SRD 500.000 gesteld om vijf speciale instellingen voor mensen met een beperking tegemoet te komen middels een donatie. De inzamelingsactie start morgen 10 december om 08:00 uur bij Radio 10 en duurt tot en met 21 december aanstaande.  Dit kwam hedenmorgen naar voren tijdens een belegde persconferentie van de stichting SuAid. Voorzitter Giwany Zeggen is ervan op de hoogte dat de financiële situatie precair is, maar heeft net als penningmeester tevens secretaris Sydney Grunberg en lid van de stichting, Asgar Koster, er geloof in dat het gestelde doel, instellingen in hun nood tegemoet komen, gerealiseerd wordt. Volgens Grunberg gaat het om Huize Betheljada dat bezig is met de bouw van een extra vleugel en een aantal bedden nodig heeft voor deze nieuwe vleugel. Ook heeft de stichting die gevestigd is in de Cornelis Jongbawstraat, ontwateringsproblemen die nodig opgelost moeten worden. De Stichting Gehandicapten Suriname (Stigesu), heeft ook een verzoek ingediend voor hulp. Zij zouden graag een volledige inventaris willen.

De Mr. Huber Stichting die een dependance in Commewijne heeft, is ook zoekende naar hulp. Deze stichting vangt kinderen met een dubbele beperking op. “Het is niet makkelijk om kinderen met een dubbele beperking in een rolstoel te zetten en ze gewoon naar buiten te stoten. Er kan van alles gebeuren, dus men wil tegels plaatsen en  het gebouw ook groter maken”, legt Zeggen uit. Naast deze drie instellingen zijn er nog verzoeken ingediend door onder andere het Blindencentrum, dat technische hulpmiddelen nodig heeft en het Zuster Dankers Centrum in het district Nickerie dat apparatuur nodig heeft voor de wasruimte.

Sydney Grunberg verduidelijkt dat de instellingen naar deze zaken gevraagd hebben, maar zegt dat stichting SuAid veel meer voor hen kan doen. Het ligt in de bedoeling dat de stichting in de maand januari om de tafel gaat zitten met de instellingen om de begrotingen uit te werken zodat men precies weet waar het geld naar toegaat. Als alles rond is, zullen de overeenkomsten gesloten worden met de leiding van de stichtingen en met de aannemers. Volgens Zeggen is elke cent welkom bij deze actie voor de verschillende instellingen. Waard te vermelden is dat mensen die vanaf SRD 50 doneren recht hebben op een lot om op 21 december aanstaande een Toyota Roam van Pan American Motors te winnen. Speciaal voor deze inzamelingsactie is er ook het lied ‘Gi wan anu’ waaraan veel Surinaamse artiesten een bijdrage zullen leveren.

-door Ivan Summerville-

More
articles