Bus- en boothouders leggen schoolvervoer plat

foto: Johan de Randamie

Bus- en boothouders hebben het schoolvervoer gedeeltelijk platgelegd. Gisteren was 90 procent nog niet uitbetaald, maar tusen 15.00 uur en 18.00 uur in de middag hebben enkele van de bus- en boothouders hun gelden op hun rekening gezien, zegt de voorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname, Kenneth Themen. Maar als niet alle bus- en boothouders binnenkort betaald worden, kan het schoolvervoer landelijk lam worden gelegd”, aldus de voorzitter. Themen merkt verder op dat de uitbetaling mondjesmaat plaatsvindt.

De uitbetaling gaat over de periode oktober. Themen zegt verder dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), intussen alle reçunummers doorgestuurd heeft naar het ministerie van Financiën die nu als taak heeft  om de  banken groen licht te geven om de stortingen te verrichten.

Themen is zich er ook van bewust dat de boot-en bushouders ook hun rechten hebben die nageleefd moeten worden. De voorzitter doet zijn uiterste beste om gesprekken met hen te voeren om nog geduld te betrachten en het schoolvervoer te continueren, maar honderd procent zekerheid kan de voorzitter niet geven. De bus- en boothouders onderhouden 700 bus- en 80 boottrajecten. Themen sprak de hoop uit dat de uitbetaling over de maand november vlotter verloopt.

-door Melissa Achthoven –

More
articles