Chandrikapersad Santokhi: “Alle financiële instituten zijn nu in gevarenzone”

De devaluatie van de Surinaamse Dollar maakt dat deze regering ongeloofwaardig overkomt. Het blijkt dat door de devaluatie al de financiële instituten nu in een gevarenzone terecht zijn gekomen. Het volk is hierdoor direct in hun portemonnee getroffen. Zo legt VHP-voorzitter en oppositieleider Chandrikapersad Santokhi, de Surinaamse crisis uit tijdens een persconferentie vanmiddag in zijn partijcentrum De Olifant: “Je komt direct aan de mensen hun spaargeld en de ondernemers hun gelden. Erger nog, ook brengt dit alles negatieve effecten met zich mee voor de banken.”

Het lag in de bedoeling dat alle oppositiepartijen elkaar vanmiddag zouden ontmoeten in De Olifant. Ze zouden elkaars standpunten vernemen om daarna het volk via de media in te lichten. Die ontmoeting is verschoven naar morgen, omdat Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk zich in het binnenland bevindt waardoor hij de vergadering niet kon bijwonen.

Volgens Santokhi is de regering op een onverantwoorde manier met de monetaire financiering omgegaan. “Al de dekkingsfaciliteiten die gecreëerd moesten worden om de economie te stabiliseren en om de koers onder controle te houden, zijn uitgebleven”, zegt de VHP-voorzitter.

Het ligt in de bedoeling dat de VHP als gevolg hiervan een constructieve oppositie zal voeren en dat er waar nodig strijd geleverd zal worden. “Voor wat deze crisis betreft, is het overal in de economie voelbaar”, meent de politicus. Om dit goed aan te pakken zal de oppositie het economisch platform en ook deskundigen erbij betrekken om de regering adviezen te geven. Voor wat de vervolgstappen betreft, deze zijn afhankelijk van wat de andere partijen van de oppositie beslissen. De VHP werkt volgens Santokhi deze aan een crashprogramma, oftewel herstructureringsprogramma, want zo zegt hij: ‘enough is enough”.

-door Ivan Summerville-

More
articles