Open brief aan de DNA

Het ministerie van Volksgezondheid
Het Nimos
Alle beleidsmakers

Beste allen,

‘LIVE IT UP CHEER IT UP’, kan een belangrijke slogan zijn of worden voor het welzijn van de Surinaamse burger, maar meer in het bijzonder voor de bewoners in de omgeving van Connection Mall aan de Vieruurbloemstraat.
Als naaste bewoner van deze mall aan de Emielaan no 83, wil ik hierbij mijn verontwaarding uitspreken z.a. mijn achterbuurman dhr. R. Morroy van de Henkielaan het een poos geleden ook al gedaan heeft in de media. Op zondag 4 oktober vanaf 00.00 u tot en met 06.30 uur was het weer raak. Noodgedwongen moesten wij als buurtbewoners ook ongenodigd mee genieten van het helse lawaai dat op ons afkwam. Als nog steeds hardwerkende 65-plusser zonder enige vorm van pensioen, ben ik genoodzaakt door te werken om in mijn levensonderhoud te voorzien, dit des temeer aangegeven is, dat wij onze buikriem nog strakker moeten aanhalen, kom ik er niet onderuit dit te moeten doen. Moeten wij als hardwerkende burgers ons nachtrust opofferen t.b.v. degenen die wel in staat zijn om zondag overdag wel te kunnen genieten van hun verplaatste nachtrust, terwijl wij als werkende burger dat niet in staat zijn te doen?
Aan u allen de volgende vragen:
1.Wat is het verschil tussen een show optreden waarvan de vergunning verleend wordt tot 02.00 en een bardancing die dezelfde geluidsoverlast produceert tot 06.30 uur?
2.Wat is de rol van het minister van Volksgezondheid hierin?
3.Wat is de rol van het Nimos in dit alles?
4.Welke instantie controleert dit alles tussen 00.00 en 06.30 uur?
5.Moeten wij als hardwerkende burgers steeds het gelag betalen voor de feestvierende?
6.Gelden er nog normen en waarden in ons geliefd Suriname?
7.Hebben de 60plussers geen recht van bestaan meer en moeten ze uit frustratie veel eerder hun laatste adem uitblazen om naar het hiernamaals te gaan?

Namens de buurtbewoners van de Connection Mall
Carlo Goedschalk
Emielaan

More
articles