Ex –minister S.Moestadja moet beschermd worden?

Uit de pers hebben wij vernomen dat de regering voornemens is om de ex-minister van Binnenlandse Zaken, drs.S. Moestadja, te benoemen tot minister van Arbeid. Ruim anderhalf jaar terug had de regering Bouterse I Pertjajah Luhur uit de regering gezet en daarmee was ook het einde gekomen aan het ministerschap van Moestadja.

Minister hebben een zware taak
Elke minister, als hij zijn werk serieus neemt, moet dagelijks zeker 10 á 12 uur arbeiden om het werk naar behoren te doen. Het is niet alleen maar aan het werk gaan, mooi kunnen praten en stukken tekenen. Hij of zij moet zich goed voorbereiden en gedocumenteerd naar het parlement gaan. Elk mens kan ziek worden, maar voor zo’n hoge maatschappelijke functie, moet de bewindsman kerngezond zijn en elk uur van de dag beschikbaar zijn voor de samenleving. Wij leven niet meer in de tijd van de Sapa Inca (koning in Peru) die met draagstoel, op hogere leeftijd gesjouwd werd, omdat hij koning was en koning moest blijven. Ik wil deze materie niet verder behandelen, omdat men niet de indruk moet hebben dat ik persoonlijk met Moestadja bezig ben. De fysieke toestand van de ex-minister Moestadja is thans niet van dien aard dat je hem weer, op 66-jarige leeftijd, belast om een ministerie te runnen. Meneer Moestadja moet geen aanslag op onze intelligentie plegen door te zeggen: “Ik ben klaar voor de job”. Anderen zijn ook in staat om de ‘job’ te doen. Op de president doe ik een dringend beroep om de natie Suriname niet verder te beledigen, omdat de NDP genoeg jonge, geschoolde en gezonde Wongdjowo’s ( Javanen) (Surinamers) heeft die het werk van een minister kunnen doen. De regering moet elke burger beschermen. Een mens moet niet overmoedig geraken en denken dat zonder hem de wereld niet zal bestaan.

Moestadja heeft zijn tijd gehad
Wij moeten ieder mens met respect behandelen. Elk mens moet begrijpen, dat een fysieke conditie een belangrijke voorwaarde is om een goede job te doen. In de sport worden vaak heel jonge, gezonde sporters die nog tot veel in staat zijn, door de trainers/medici gevraagd, niet meer op topniveau aan wedstrijden deel te nemen. In de bokswereld (ik ben een liefhebber van de bokssport) zien wij vaak dat boksers op 35- jarige of hooguit 40 jarige leeftijd, de handschoenen aan de wilgen hangen en meestal trainers worden. Meneer Moestadja is een heel brave Surinamer. Hij heeft goede contactuele eigenschappen, is een goede prater, maar op dit ogenblik laat zijn fysieke toestand het niet meer toe, dat hij minister wordt. Wij hebben alle respect daarvoor, en daarom doe ik nogmaals een beroep op de voorzitter van de NDP, de huidige president, om de heer Soewarto Moestadja niet wederom tot minister te benoemen. De president moet hem beschermen wegens zijn fysieke toestand, zodat hij zich compleet kan focussen op zijn revalidatie. Laat Moestadja lekker van zijn pensioen genieten.

Hardeo Ramadhin

More
articles