Geologisch Museum weer operationeel

Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft vanmorgen het Geologisch Museum, dat zetelt in het gebouw van de Geologische Mijnbouwkundige Dienst (GMD), opnieuw in gebruik genomen. De afgelopen periode was het museum niet adequaat geordend en voldeed het niet meer aan de eisen van deze tijd.

“Studenten van het Natuur-technisch Instituut (NATIN) hadden als project het wederom inrichten van het Geologisch Museum”, zegt stagecoördinator Haidy Saimbang van de GMD. De studenten hebben elf weken gewerkt aan deze opdracht. Saimbang is dik tevreden over de manier waarop de studenten het project hebben afgerond. Elk jaar gaat ze in op verzoeken voor stageplekken voor studenten van het NATIN, IMEO en LBGO.

Het project is uitgevoerd door acht studenten, twee van de studierichting Bouw en zes van de Mijnbouw.

Richtingscoördinator Mijnbouw, Fariël Niamut, zegt dat twee van de studenten in hun afrondende fase zijn en nu hun ie moeten verdedigen. Niamut was erg onder de indruk van de inrichting van het museum en is de GMD zeer dankbaar voor de stageplekken.

Minister Hok zegt dat de afgelopen vijf jaar er meer belangstelling is voor technische beroepen. Natin kwalificeert hij als één van de beste opleidingen in Suriname. Hij gaf aan dat er binnenkort ook een Delfstoffen Instituut opgericht zal worden. Voorts complimenteerde de minister het personeel van de afdeling GMD en alle anderen die een bijdrage geleverd hebben aan de opzet van het museum.

Het museum is dankzij de sponsoren N.V. Takt, Semif, Baitali N.V., Aannemingsbedrijf M.S.A. N.V, Shekil Mangal, Remy Bhagwandin, Alexander Gold Mining N.V. en C.Pinheiro, weer operationeel.

door Melissa Achthoven

More
articles