Justitia Pietas Fides MMDCCCIII

– Cultuurbarbaren en ophitsers. Herrie Herrie laat in navolging en gezelschap van ‘de meest verwarde mens’ die het op Curaçao ging zoeken, het daar toch ook niet vond, bepaald niet in de aller-oudst historische ‘Synagoge’ van het Westelijk Halfrond…, toch nog even en weinig ingetogen op het Herriaans aan de echte Srananman weten, dat de verandering van de gevelnok op het Presidentieel Paleis ‘ons’ dichter bij elkaar wil brengen…? Waar, hoe en met welke gevolgen? Wie heeft nu eigenlijk als standvastig geciviliseerde, ooit dichtbij of in de buurt van Herrie Herrie en zijn maten willen verkeren om überhaupt te kunnen overleven? Gonçalves, Wijngaarde, Riedewald, Apai, Deel of misschien ene Gadaffi? Men moet echt van zeer goede huizen komen, om in de buurt van Herrie Herrie te willen verkeren, zich op z’n gemak te gaan voelen en het er ook nog ongeschonden ofwel levend vanaf brengen. Dichterbij mekaar? ‘Bigin waka, we kom, un de na pasi, yere Herrie…’.

– Crimineel. Een onderwijsgevende die met een bordenwisser een gat in het hoofd van een kind slaat, is ‘onpedagogisch bezig…’? Dat vertelt een onderwijsinspecteur aan een krant. “Neen inspecteurtje…, de man of vrouw was/is crimineel bezig”. En zo zijn er nog meer in de war geraakte mensen bij de overheid, die glashard en toenemende mate(-n): – mishandeling, foltering, doodslag en moord wensen goed te praten. Dit land is knap ziek ge-raakt. Medicijn? Er is maar een geneeskrachtig middel.

– Senioren. Ook seniorenburgers doen al enige tijd glashard mee aan de smokkel van cocaïne en ondermijning van de nationale soevereiniteit. Heb je een levenslustig verblijf op aarde gehad en loopt het stilletjes wel naar een zeker einde…, gaat men ook nog kilospulletjes illegaal vervoeren om andermans kinderen te vernietigen? Wat is er aan de hand? Juist ja…! Wie introduceerde zoveel ‘droga’ in het land, dat zelf de oudjes worden geconfigureerd tot ‘poeiri-buriki’? Juist ja! Maar als men het hardop zegt, wordt men met enige nadruk boos…, hor. “Ik ging naar Cali en Medellin om een aantal vrinden te bezoeken en tegelijkertijd twee huizen te kopen…?”. Toch!? “Ik ging naar Zwitserland, niet om mijn bankrekeningen te checken, maar om te joggen in de Alpen…, hor”. Wat een land, wat een onbeperkt sportieve mensen. Totdat het “Uur U”, ook voor hen slaat. “Nom de Ju…!”.

– Ruiming. ‘Gweboi – gweboi – gweboi…, yu na vriendje’. Dat overkwam in algemene zin ‘de Pers’ die uit de eigen ruimten werd gezet, binnen de burelen en gebouwen van een inflatoir aangetaste Volksvertegenwoordiging. Men kon natuurlijk wel weer verwach-ten…, dat niet de door de Grondwet aangegeven legitieme en Trias-macht het ook nog exclusief voor het zeggen heeft over De Nationale Assemblée, de toegewezen gebouwen en de orde daar nog binnen bepaalt. Vergane glorie en tijden. Gewoon als Pers met enige vorm aan zelfrespect gezegend, dat hele ding per ommegaand boycotten…, dan is men er meteen vanaf. De rest doet de min-legale buitenwacht wel.

– Mishandeling. De zoveelste bejaarde, werd in de veilige en beveiligde Republiek Suriname, bij herhaling mishandeld toen criminelen de woonkamer binnentraden. Het bewustzijn werd daarbij uit het lichaam gedrukt/-slagen.

– Diplomatie. Op 20 Juli 2015 is het dan zover, dat de USA en Cuba een diplomatieke vestiging op het niveau van ambassade en ambassadeur operationeel maken in beider respectieve land-/bestuurshoofdsteden. In tegenstelling tot de Republiek Suriname, waar men dezer dagen geroepen is om per direct protestnota’s te versturen naar gangsters in Caracas, die lijdend aan grondhonger en zeegebiedannexatie(-s) denken te moeten deelnemen of die te initiëren. Colombia, Guyana, Suriname, St Kitts-Nevis, Montserrat, Dominica, St Vincent & Grenadines, Greneda, Barbados, Frans Guyana en nog een aantal andere landen en/of gebiedsdelen, worden door de expansiedrift van de buschauffeur in Caracas belaagd. Begrijpt men nu, waarom er geheel ten koste van het Volksvermogen, miljarden aan wapenaankopen in het Rusland van Putin werden gedaan? ‘Sudati no habimati…’, klinkt als marsmuziek in de oren. Maar men wilde dat niet al te graag horen of wel gevoelen. Bij de noodzakelijker sluiting van diverse onbetaalbaar geworden ambassadevestigingen, kan men overwegen die in Caracas te verplaatsen naar het veel evenwichtiger Bogota. Alleen het signaal al…! Ook het feit, dat Zanderij in geostrategisch/-politiek opzicht veel belangrijker wordt, zal nu ook nader bewaarheid geraken. Intussen, mag het ‘rode gevaar’ absoluut niet uit het oog worden verloren. Niet vanuit het zuiden en ook niet vanuit het noorden.

– HR. De Hoge Raad in Nederland heeft met uitgaven/-spraken van een belanghebbend arrest ter zake dubbele nationaliteit, in ieder geval een deel van de minder aannemelijke oplossingen t.z. een aantal problemen, juridisch uit de lucht gehaald. Onder bijzonder omstandigheden en wenselijkheid, kunnen in Suriname geboren Nederlanders een dubbele nationaliteit dragen. Totdat de Nederlandse politiek en Paramaribo er verdragsmatig, andere opvattingen of gedachten op na gaan houden. Dan begint het juridisch overladen feest geheel opnieuw. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nieuws?keyword=Hoge+Raad&period-from=&period-to=&department=http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/dubbele-nationaliteithttp://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nieuws http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/opnieuw-nederlander-worden-in-het-buitenland http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/vraag-en-antwoord/hoe-krijgen-surinamers-oud-nederlanders-de-nederlandse-nationaliteit-terug.html https://abonneren.rijksoverheid.nl/e-mailattenderingen/aanmelden/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nieuwshttp://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit http://www.academievoorwetgeving.nl/files/2013-09/Bosch_Toescheiding%20van%20nationaliteit.pdf

– ‘Pai man’. Geen beeld en ook geen geluid. Het ziet er nog steeds niet veel beter uit. De betalingsdrang van de Overheid om tot schuldvereffeningen over te gaan, lijkt steeds verder van huis te geraken. Zo hebben verkiezingsmedewerkers Ao.2015 een aanvullende claim op de begrotingen, die ook nog steeds niet werd voldaan. De leveranciers van goede-ren, werken en diensten aan de Overheid, zitten in sommige gevallen zowat 10 tot 15 jaren in de wachtkamer op suppleties en afrekeningen te wachten. Geen enkele beweging, terwijl men er terdege vanuit moet/mag gaan, dat er steeds grotere schulden te vereffenen zijn. Het wordt met de dag rommeliger op het financieel-economische veld. Gesprekken met maatschappelijke organisaties, worden vervolgd? En dan? De problemen zijn al ‘tig’ aantal malen opgeschreven en gedocumenteerd. Er komt gewoon helemaal niets uit. Niet op korte en ook niet op de lange termijn. De situatie verergert alleen maar met het uur van de dag.
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30051http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30056

– VHP. De leiding van de VHP heeft in de Vastenmaand Ramadan meerdere malen de moskeeën bezocht en daar aan gebedsronden deelgenomen. De VHP heeft zich opengesteld voor alle religiën die in Suriname worden beleden. Op 03 Juli 2015 is het vier jaar geleden, dat ChanSantokhi het stuurwiel van de VHP solide overnam van Ram Sardjoe.

– MH17. Premier Mark Rutte van Nederland wil een internationaal VN-tribunaal om de daders verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 te berechten. Een VN-tribunaal biedt de grootste kans de daders voor het gerecht te krijgen, is de algemene opvatting. Vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie, is de melding gedaan. Het is voor het eerst, dat het kabinet zich zo duidelijk uitlaat over deze optie. De optie geeft in het licht van de VN-resolutie, dat de daders van de vliegramp berecht worden. Inmiddels de allergrootse kans…, in ieder geval op vervolging.

– Spioneren. Een journalist van het Duitse weekblad Der Spiegel is bespioneerd door de Amerikaanse NSA. Dat heeft de Duitse veiligheidschef GünterHeiss gezegd tegen de parlementaire commissie die de activiteiten van de Amerikaanse veiligheidsdiensten in Duitsland onderzoekt.

– Rechtsstaat. Preventief vast? Willem Holleeder zou in de periode voor zijn arrestatie, eind vorig jaar, acht personen hebben willen liquideren. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van verklaringen van Holleeders zus, Astrid, aan de politie. Holleeder zou onder andere misdaadverslaggever Peter R. de Vries en Holleeders andere zus, Sonja, hebben willen vermoorden. Daarnaast zou hij het gemunt hebben op personen waarmee hij eerder zaken zou hebben gedaan, waaronder het Hells Angels-lid, Harrie S. Het is onbekend of er al concrete voorbereidingen door Holleeder waren getroffen voor deze liquidaties. Wel heeft de zus van Holleeder verklaard, dat enkele personen gewaarschuwd zijn voor mogelijke aanslagen.

Justitia Pietas Fides MMDCCCIII

More
articles