Na 33 jaar IMEAO Jubileumboek gepresenteerd

(foto: Regillio Derby)

Na 33 jaar is het IMEAO-I Jubileumboek gepresenteerd en overhandigd aan alle personen die een bijdrage hebben geleverd aan de opbouw van de school. De oud-directeur van het IMEAO-I, Ivan Fernald, merkte tijdens zijn spreekbeurt op dat hij vanaf 1982 verbonden was aan de school, vandaar dat de school een speciale plaats in zijn hart heeft. Het uitbrengen van dit boek was een wens van Fernald, hij is zeer tevreden dat in verband met het 30-jarig bestaan van de school zijn wens in vervulling gegaan is. Fernald mocht als eerste een exemplaar in ontvangst nemen.
De auteur, Henk Doelwijt, gaf te kennen dat het schrijven van het boek vier jaar heeft geduurd, quasi serieus zei hij dat hij een erediploma van de school verwacht. De directeur van het IMEAO-I, Jane Simons-Turney, merkte op dat de oorkonde alsnog uitgereikt zal worden, maar als symbool heeft ze de schrijver omhelst en een stevige handdruk gegeven.
Over de inhoud van het boek, zei Doelwijt: ‘Hier kan ik niets over zeggen, de lezer bepaalt.’ Ik kan wel zeggen dat het boek de historie van het IMEAO-I vertelt.
Hij merkte verder op dat het schrijven van het boek bepaald niet makkelijk was ge-weest. De directeur zegt dat toen de school 15 jaar bestond er activiteiten en een workshop georganiseerd waren. Hoewel de directeur toen al wilde dat het boek geschreven zou worden, is er vanwege drukte niets van terechtgekomen. Maar in verband met het 30-jarig bestaan heeft de leiding er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat er een ge-denkboek werd geschreven. “Met de presentatie van het boek worden de activiteiten rondom het 30-jarig bestaan afgesloten, al-dus de directeur.

door Melissa Achthoven

More
articles