Overheidscrèches krijgt voorlichting van brandweer

Ruim 175 kinderen van de overheidscrèches kregen vandaag informatie van het Korps Brandweer Suriname tijdens een voorlichtingsdag gehouden in Ons Huis. Het gaat onder andere om de Sophia, Gongote, WiKontren, Fajalobi en de A.G. Putcher Crèche alleen aangesloten bij de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches, (SBEC), die van de voorlichting mochten genieten.
Felizia van Cooten, directeur van SBEC, zegt dat het een initiatief van het vorig jaar is voor de kinderen die in de laatste groep van de crèche zitten. Het gaat om de kinderen tussen drie en vijf jaar. Met deze informatiedag wil men de kinderen bewust maken van de gevaren die er zijn als gevolg van het spelen met vuur. Gelet op de informatie die de kinderen van de brandweervoorlichters gekregen hebben is de leiding van de crèches tevreden. “ De kinderen zijn enthousiast en aan het eind konden ze ook aangeven wat ze zoal geleerd hebben”.
Armando Djosetro voorlichter bij het Korps Brandweer Suriname, zegt dat het om heel kleine kinderen gaat daarom heeft hij zich meer gefocused op het vertellen van de gevaren die er allemaal in huis kunnen zijn. Het gaat onder andere om een aansteker, lucifer en kaars. In het verlengde hiervan wordt aan hen verteld wat voor gevaren er zijn als ze met vuur spelen. “ Van alles kan zich voordoen als ze met vuur spelen.” Zo werd onder andere aan de kinderen gevraagd als ze van speelgoederen houden. Alle volwassenen zijn er zeker van dat de kinderen hun speelgoederen niet willen verliezen, daarom is er voor dit voorbeeld gekozen: de brand kun je je speelgoederen verliezen. Het is heel belangrijk met zulke voorbeelden te werken, zodat de kinderen zich bewust zijn van het gevaar en de gevolgen van vuur.

More
articles