Corruptie gijzelt oude politiek

Breeveld kiest voor eerlijke kansen

DOE-presidentskandidaat Carl Breeveld maakt korte metten met de oude politiek die beloftes doet en weer breekt. Een goed voorbeeld is de verharde weg van Zanderij naar Para-Zuid die beloofd was door het Nieuw Front en daarna door de NDP. Breeveld: “Wij worden allen gehinderd door de verlammende corruptie. Ik neem Matta als voorbeeld. De weg, zoals eerder aangehaald en de weg naar Matta in Para, blijft een papieren werkelijkheid waardoor schoolgaande jongeren belemmerd worden in hun gang naar school en ontwikkeling. Elke Surinamer verdient een eerlijke economie. Maar zolang wij in de corruptie-index in de top-100 staan, blijft de vraag: Wat kan ik voor mijn Suriname betekenen? onbeantwoord. De taak van de overheid is iedere Surinamer te laten participeren in een eerlijke economie. Ook in Matta.” Zo meldt de partij in een persbericht.
Suriname staat in de Transparency International Corruption Index 2014 op de honderdste plaats. Dat maakt Suriname net zo corrupt als China. In de afgelopen jaren tijdens het Kabinet Bouterse-Ameerali is Suriname gedaald op deze corruptie-index.
Matta moet bevrijd worden van streken en spelletjes van de oude politiek, dat vindt ook de DOE-lijsttrekker van Para, Glenn Georgetin: “Er zijn partijen die vlak voor deze verkiezingen voedselpakketten uitdelen om onze stem te kopen. Als je voor structurele oplossingen wilt gaan, stem dan DOE. Als je over vijf jaar weer een voedselpakket wilt, stem dan op de oude politiek.”

Para

Breeveld installeerde op zondag 3 mei een jongerenkern in Matta. De nieuwe generatie pikt het op, meent Breeveld: “Er is nu een jongerenkern in Para die opkomt voor de belangen van jongeren.”
Niet alleen ontbreekt er een beloofde verharde weg, maar ook het schoolvervoer hapert. Tijdens de wijkvergadering gaven aanwezige burgers bovendien aan dat de schoolbussen in zeer gebrekkige staat verkeren, last hebben van olielekkages en dat de chauffeurs veelal geen rijbewijs hebben. Leerlingen komen soms bevuild op school vanwege de kapotte bussen en de rode stof die ze door de onverharde weg over zich heen krijgen. afgelopen maandag was het weer raak. De bus die de leerlingen van de middelbare school moest rijden, wilde plotseling niet verder. De overvolle Staatsbus van Pikin Saron naar Onverwacht reed voorbij en gelukkig konden de leerlingen meerijden maar ze moesten wel staande de route overbruggen. De inwoners van Matta omarmen de visie van DOE om de nieuwe generatie van Para tot ontwikkeling te laten komen. DOE gaat niet voor het blussen van brandjes, maar voor een structurele oplossing, menen zij.

More
articles