PING-president zal vrije pers subsidiëren

De PING-president zal subsidies vrijmaken voor de vrije pers, aan journalisten prijzen uitreiken en wekelijks via een radioprogramma getiteld ‘Met de Billen Bloot’ rechtstreeks met het volk van gedachten wisselen. De staatsmedia zal worden geprivatiseerd en overheidssteun krijgen om uit te groeien tot volwaardige en integere particuliere media. Ramsoender Jhauw, voorzitter van de Partij voor Integriteit, Nationale motivatie en Gelijke kansen (PING), was vandaag tijdens een persconferentie zo overtuigd van succes bij de verkiezingen van 25 mei, dat hij steeds zichzelf aanduidde met ‘de PING-president’. De nieuwe president zal het geld voor deze plannen en andere zaken halen uit de gelden die vrij zullen komen als gevolg van corruptiebestrijding op grote schaal. “Want, op het ogenblik zijn we jaarlijks pakweg SRD 800 miljoen kwijt als gevolg van corruptie”, zegt Jhauw uit het hoofd. Hij baseert dat bedrag op schatting en op zijn slechte ervaringen met deze huidige machthebbers. Met de introductie van een uitgekristalliseerde structuur waar integriteit de boventoon voert, wil de PING-president orde op zaken stellen en het land brengen naar grotere hoogten.
Journalisten wilden weten hoe Jhauw zijn mooie ideeën over integriteit en orde in het land rijmt met de recente ontwikkelingen in zijn eigen partij. Kort voor de presentatie van de ambitieuze plannen, had Jhauw bevestigd dat de lijsttrekker van zijn partij in Coronie, Marc Cinal, zich teruggetrokken had als kandidaat. Volgens Jhauw, ontbrak het de man aan integriteit en heeft hij zich laten omkopen door de Algemene Bevrijdings- en Ontwikke-lingspartij (ABOP). Sindsdien is ook het contact met de overige PING-contacten in het district uitgevallen. Ondertussen is be-kend geworden dat alle ere PING-kandidaten in het district van de partij zijn weggelopen en geen zin meer hebben in de verkiezingen. Gelet op de gevorderde fase waarin de verkiezingsorganisatie zich bevindt, is het echter bijna onmogelijk ze nog van het stembiljet te schrappen. Ze kunnen in elk geval niet meer op de lijst van de ABOP worden opgenomen, aangezien het traject van kandidaatstelling allang voorbij is. Jhauw zegt dat de partij het voor wat Coronie betreft, voor gezien houdt. De PING-partij voert samen met de overige ongeveer twintig kandidaat-parlementariërs, en iets meer districts- en ressortraadsleden een stevige campagne.
Hoewel de partij niet overal in het land kandidaten heeft, speculeert Jhauw op minimaal zeven gekozen leden in het parlement. Dat is genoeg om een kandidaat voor te dragen. “En dan zullen de dr- en rr-leden van de an-dere partijen overtuigd raken, en zich bij de zaak aansluiten”, aldus Jhauw, al dromende van het presidentschap. Hij is er ook zeker van dat de president dit jaar niet in de DNA, maar in de Verenigde Volks Vergadering (VVV) zal worden gekozen. De VVV wordt bijeengeroepen om de president te kiezen bij gewone meerderheid, wanneer geen der kandidaten in het parlement de wettelijk vereiste twee derde meerderheid kan vergaren. De VVV wordt gevormd door de DNA, de dr en de rr.

More
articles