Jamaicanen lichten handelaar op

De 46-jarige Jamaicaan Radcliffe W., is gisteren door de militaire politie op de J. A. Pengel Internationale Luchthaven te Zanderij aangehouden en overgedragen aan de politie van Rijsdijk. Op zondag 15 februari heeft Radcliffe een handelaar opgelicht. Op die bewuste zondag stapte hij de handelszaak binnen en vroeg de handelaar of hij US 4.884,- wilde kopen. Het bedrag bestond uit 44 biljetten van US100,-. De handelaar ging akkoord en gaf Radcliffe als tegenwaarde SRD 16.060,-.
Nadat Radcliffe de Surinaamse dollars ontvangen had, begon hij te klagen, dat de koers die de handelaar gehanteerd had, te laag was en dat hij zijn Amerikaanse dollars terug wilde. De handelaar gaf hem zijn geld toen terug. Radcliffe ging daarna toch akkoord met de koers en er vond weer een overhandiging plaats van de Amerikaanse dollar tussen hem en de handelaar. Bij die gelegenheid paste Radcliffe een vingervlugge truc toe door de stapel Amerikaanse dollar van 44 biljetten van US100 te verwisselen met een stapel Amerikaanse dollar van 43 biljetten van US1,- met aan de bovenzijde van deze stapel 1 biljet van US100,-.
Nadat Radcliffe vertrokken was, kwam de handelaar tot de ontdekking dat hij opgelicht was. Radcliffe W. was eerder niet bekend bij het slachtoffer. Door goed speurwerk van de politie is de personalia van Radcliffe snel achterhaald en ook dat hij op die dag met een andere Jamaicaan in een auto naar de handelszaak was gegaan. Onderzoek bracht ook naar voren, dat Radcliffe en zijn comparant, Paul Gavian D., vanuit Suriname naar Jamaica waren afgereisd. De Immigratie Diensten bij de grensposten in ons land zijn door de politie in kennis gesteld van het misdrijf waarvan Radcliffe W. en Paul Gavian D. verdacht worden met het verzoek ze aan te houden bij hun mogelijke terugkeer in Suriname. Gisteren, donderdag 19 maart was het raak. Radcliffe kwam via Zanderij ons land weer binnen. Hij is toen door de militaire politie van de Immigratie Dienst aangehouden en overgedragen aan de politie van Rijsdijk. Hij heeft bekend dat hij de handelaar opgelicht heeft met zijn vingervlugge truc. Een bedrag in Amerikaanse dollar, bestaande uit een grote hoeveelheid aan US 1,- biljetten is in het bezit van de verdachte aangetroffen. Hangende het onderzoek is Radcliffe W. in verzekering gesteld en is het op hem gevonden bedrag in beslag genomen.

More
articles