March 12, 2015


Dievegge om maggi blokjes vervolgd


March 12, 2015

Een 38-jarige vrouw, Shirley de J., bekende bij de rechter dat zij schuldig is aan de ten laste gelegde diefstal van maggi blokjes. Op 17 januari jongstleden, ging de beklaagde met twee anderen tot nog toe onbekend gebleven vrouwen, ene Sandra en Sherida, naar een supermarkt aan de Gemenelandsweg. De vrouwen hadden plannen gemaakt om goederen weg te nemen. Op de camerabeelden die de politie later tijdens het onderzoek ter beschikking had, is te zien dat de vrouwen een paar keer de winkel in en uit zijn gegaan. Volgens de verklaring van de beklaagde, werden zij op heterdaad betrapt door de winkelierster en omdat zij dit zagen, hebben de twee andere vrouwen de weggenomen goederen direct terug gezet. “ Ma di mi si dati a Snesi frow si unu dan mi paniek. Soso paniek meki mi no puru den sani uit mi tas, ma mi waka snel k’moto uit a winkri. Da so a alarm kon bari”, aldus de beklaagde tijdens haar verhoor. Ze bekende drie kleine dozen maggi blokjes ter waarde van SRD 45 per stuk te hebben weggenomen. Volgens haar heeft ze heel veel spijt nu ze al zeven weken ingesloten is. Ze zal nooit meer iets doen om voor de tweede keer in handen van de justitie te vallen. Vervolgings-ambtenaar mr. Tjin Liep Sie, wees de vrouw erop dat de anderen juist tot inkeer zijn gekomen, omdat ze gezien waren, maar dat zij de enige is die, ondanks een grote risico, de goederen niet terug gezet heeft. De vrouw verklaarde dat zij drie kinderen te verzorgen heeft waarvan de jongste vijf jaar oud is en al een poos gesolliciteerd heeft om als schoonmaakster bij de overheid in dienst te gaan. De twee andere vrouwen zijn met de noorderzon vertrokken, waarschijnlijk naar de Franse kant volgens haar verklaring. Ze be-weerde verder dat ze niet betrokken is geweest bij de winkeldiefstal die op 20 januari jongstleden aan de Kasabaholoweg is gepleegd door drie vrouwen en waarbij er 38 flesjes honing zijn weggenomen. De politie zou haar verkeerd begrepen hebben tijdens haar verklaring op het bureau. De vervolging zal het fijnere ten aanzien van dit deel van de tenlastelegging op de volgende zitting proberen te achterhalen. Mr.Frank Truideman staat de beklaagde bij.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249