Protest Alfaisie en Bendt loopt schipbreuk

Het protest van Johannes Al-faisie en Gerson Bendt lijkt schipbreuk te hebben gelo-pen. Het duo had samen met Guno Burleson vijf andere dammers van hun verenigingen achter zich aangekregen om zich terug te trekken uit de aan de gang zijnde finale-ronde van het Surinaams Damkampioenschap 2015 (SDK 2015).
Bendt, Burleson en Alfaisie waren als respectievelijk kampioen, nummer 3 en nummer 4 van het toernooi van 2014 ontevreden over het besluit van het bestuur van de Suri-naamse Dambond (SDB) om niet hun maar de top 3 van het huidig toernooi af te vaar-digen naar het Pan-Ameri-kaans Damkampioenschap.
Als protest besloten zij zich na de vierde ronde van afge-lopen zaterdag terug te trek-ken. Ook Ramon Norden, Krishnapersad Ori, Waldi An-ches, Rodney Lion en Jimmy Tay zouden zich volgens een brief die aan het SDB-bestuur betekend was niet meer meedoen.
Echter bleken gisteren bij de vijfde ronde slechts Bendt, Al-faisie en Tay niet van de partij. De overige vijf (Burleson, Norden, Ori, Anches en Lion) waren wel aanwezig, waardoor het protest van Alfaisie en Bendt schipbreuk lijkt te hebben geleden.
Burleson won van Anches en staat met 8 punten in de kopgroep van drie spelers, samen met Jerry Sadiek en John Sadiek.
Op Burleson na verloren de andere vier spelers hun partij. Ori verloor van Jerry Sadiek. Norden verloor van Soerdi-perkash Jogie en Lion verloor van Sanjay Beharie.
Bendt verloor reglementair van Rudi Mohanlall, terwijl de partij tussen Alfaisie en Tay dus geen voortgang vond.
Verder speelden Rinaldo Kemnaad en John Sadiek re-mise.
Stand na 5e ronde:
Plaats/Naam     Pnt    SB
1.Jerry Sadiek    8    30
John Sadiek MI    8    41
Burleson MI    8    28
4.Lion        6    30
5.Jogie        5    16
Kemnaad MF    5    22
7.Alfaisie MF    4    21
8.Beharie    4    18
Mohanlall    4    15
Anches        4    15
Norden        4    22
12.Ori        3    14
Bendt MF    3    8
14.Tay        2    8

More
articles