SWF haalt nederlandse worsteltrainer

(Foto: Regillio Derby)

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) heeft de Nederlandse worsteltrainer Hans Berkenbosch naar Suriname gehaald. Berkenbosch, meervoudig Nederlands kampioen in de Grieks-Romeinse stijl, is woensdagavond gearriveerd in Suriname. Hij zal een maand lang de Surinaamse worstelaars en trainers onderrichten in conditie, tacktiek en techniek. Verder zal hij ook een selectie klaarstomen voor het internationaal worstelgala, dat eind maart plaatsvindt.
Berkenbosch die, bij de SC Tatami als gastheer, gisteren in het Jeugdcentrum zijn eerste clinic gaf, heeft vorig jaar zijn diensten aangeboden aan de SWF. “Na een goede voorbereiding hebben we zoals beloofd Berkenbosch naar Suriname kunnen halen,” geeft SWF-president Ravin Changoer aan. “De bedoeling is om het niveau van de Surinaamse worstelaars op te krikken. Berkenbosch, een man die zich de hele dag bezig houdt met worstelen, is heel geschikt daarvoor. Naast de atleten zullen ook de lokale trainers door middel van clinics en workshops upgegrade worden’, vertelt Changoer.
De SWF-president vraagt aan alle worstelscholen hun volledige medewerking te verlenen aan dit project. “Er is een programma uitgewerkt, waarbij alle actieve verenigingen, zowel in Paramaribo, Wanica, Commewijne als Nickerie, tenminste één keer per week aangedaan zullen worden. Daarnaast zijn er in de weekenden centrale trainingen, waarbij een selectie extra aandacht zal krijgen van Berkenbosch”, aldus Changoer. “Aan de scholen vragen hij dat zij hun trainingslokatie gereed houden op de aangegeven data, terwijl ze de geselecteerden van hun school ook moeten afvaardigen naar de centrale trainingen.’
De Almeerder Berkenbosch is een gepensioneerde brandweerman. Hij is actieve worstelaar geweest in Nederland en verschillende keren kampioen geworden in de Grieks-Romeinse stijl. Momenteel is hij worsteltrainer in Nederland. Eén van zijn zonen is de bekende Joey Berkenbosch, momenteel één van de beste zwaargewicht worstelaars van Nederland.

More
articles