Remy Pollack wil drie zetels Commewijne

De districtscommissaris Remy Pollack heeft op zaterdag 18 januari 2015 op een politieke massameeting in Commewijne zijn nieuwe politieke baas de verzekering gegeven, dat hij ervoor zal zorgen dat de NDP op 25 mei 2015 in Commewijne drie zetels behaalt. Deze uitspraak van Remy Pollak, de ex-NPS’er die nog enkele weken terug het Surinaamse volk de verzekering had gegeven dat hij NPS’er is en ook NPS’er zal blijven, noopt mij om dit district op de politieke operatietafel te plaatsen. Aan de hand van cijfers ga ik de lezers de sterkte van politieke partijen in Commewijne weer voor de geest halen, waardoor de lezers zelf kunnen beoordelen of de NDP in staat zal zijn drie zetels in Commewijne te behalen in 2015.
De NDP is in 1996 en 2005 alleen de verkiezingen ingegaan en heeft geen zetel behaald ( zie tabel 2). Met anderen is het de NDP gelukt een zetel in 2000 en 2010 te behalen. De NDP is daarom bezig met ondersteuning van Wangsabesarie, Waldi Nain en de heer Remy Pollak die ene zetel van 2010 te continueren. Alleen zou de NDP in 2010 in Commewijne, met veel inspanning misschien die ene zetel op het nippertje behalen. De G-7 is in Commewijne verzekerd van drie zetels in 2015.

3zetelscomm

Remy Pollack is gegroeid in de NPS

De heer Remy Pollak heeft drie keren aan de verkiezingen in Commewijne, namens de NPS in Nieuw Front–verband, deelgenomen. Remy Pollack behaalde in 2000 (met ondersteuning van de NPS-infrastructuur 730 stemmen); in 2005 (met de volledige ondersteuning van de NPS-infrastructuur 2.116 stemmen) en in 2010 krijgt meneer Pollack (met de volledige ondersteuning van de NPS-infrastructuur 1.906 stemmen). De praktijk heeft geleerd dat de kandidaten die goed scoren bij een bepaalde politieke partij niet automatisch in een andere politieke partij evenveel stemmen behalen. In het geval van mijn vriend Remy Pollack kan ik nu al zeggen dat hij in de NDP veel en veel minder stemmen gaat behalen. Ter illustratie geef ik slechts twee concrete voorbeelden om mijn stelling te onderbouwen.

Twee concrete voorbeelden

De bekende radiopresentator, de heer Shabir Ishaak, behaalde in 1996 in DA-91 verband 3.703 stemmen in Paramaribo. Dezelfde bekende, populaire radiopresentator, de heer Shabir Ishaak behaalde in 2000 (48 maanden na 1996) in BVD-verband in Paramaribo 179 stemmen. Dezelfde bekende populaire radiopresentator, de heer Shabir Ishaak behaalde in 2005 in VVV/BVD-verband 285 stemmen.
De populaire politicus drs. Jules Wijdenbosch behaalde in 2000 in DNP-verband in Paramaribo 8.468 stemmen. Dezelfde populaire politicus drs. Jules Wijdenbosch behaalde in 2005 in DNP-VVV- verband in Paramaribo 10.394 stemmen. Dezelfde populaire politicus, de heer drs.J.Wijdenbosch, behaalde in 2010 in Mega Combinatie- verband in Paramaribo stemmen 1.767 stemmen. Met deze twee voorbeelden wil ik aantonen dat met het migreren van een populaire kandidaat van de ene politieke partij naar de andere politieke partij, de kiezers niet automatisch met hem meegaan. De heer Pollak moet niet te enthousiast worden en nu allerlei wilde uitspraken doen.

Een zeer kwalijke uitspraak van Remy Pollack

De heer Remy Pollack heeft op het politieke podium van de NDP een zeer gemene en insinuerende uitspraak gedaan welke ik hem zeer kwalijk genomen heb. Hij zei: “Willen jullie (tegen het publiek) mij nog vijf maanden of vijf jaren als districtscommissaris van Commewijne hebben”. Ik kan nu meneer Remy Pollack de verzekering geven dat hij tot zijn pensionering als districtscommissaris moet blijven. De G-7 gaat geen enkele Surinamer die eerlijk is en hard werkt voor de natie Suriname, weghalen of muteren. Wij hebben alle Surinamers nodig om dit land tot ontwikkeling te brengen. Dit land zal door onze Surinamers en door onze diasporabroeders ontwikkeld worden en niet door buitenlanders die nauwelijks enige binding hebben met dit land. Deze buitenlanders lopen met de animus reventendie filosofie, hetgeen inhoudt volgens professor Rudolf van Lier, dat zij naar een land gaan om snel rijk te worden om daarna het land te verlaten.

Hardeo Ramadhin

More
articles