155.000 euro moet Gerrard naar Los Angeles lokken

Deze week maakte Steven Gerrard bekend dat hij aan het einde van dit seizoen vertrekt bij Liverpool. Waar Gerrard volgend seizoen zal spelen is nog niet bekend, maar dit wordt zo goed als zeker een club uit de MLS. Enkele clubs hebben reeds interesse getoond in Gerrard, maar Los Angeles Galaxy lijkt toch de beste papieren te hebben om de Engelse-middenvelder te contracteren. Bij de club uit Hollywood zou de oud-Engels international een weeksalaris van circa 155.000 euro kunnen verdienen. LA Galaxy-voorzitter Chris Klein wil de eventuele komst van Gerrard echter niet bevestigen: “Er is niets te melden. We zeggen niets over spelers die niet bij ons onder contract staan. Zo doen we dat al heel lang” Bij LA Galaxy moet Gerrard de opvolger worden van David Beckham, en de twee hebben alreeds gepraat over een avontuur in Amerika. Beckham zou Gerrard positieve verhalen hebben verteld, en dat zou zijn beslissing gemakkelijker gemaakt hebben.
Nog altijd is ook New York Red Bulls in de race om de handtekening van de middenvelder van Liverpool, maar ziet het er naar uit dat LA Galaxy spoedig de komst van Gerrard zal bekendmaken. Gerrard en Beckham vormden samen jarenlang het middenveld van Engeland
Met een overgang naar de MLS is het niet helemaal uitgesloten dat Gerrard nooit meer zal spelen voor Liverpool. Mogelijk keert de middenvelder begin 2016 terug bij Liverpool, voor een huurperiode van een kleine 2 maanden. In het verleden deden spelers als Thierry Henry (Arsenal) en Robbie Keane (Aston Villa) dit ook. Omdat de MLS tussen eind december en maart stil ligt, kan Gerrard in januari en februari weer terugkeren bij Liverpool. Of de dan 35-jarige Engelsman hier van gebruik zal maken wordt later bekend-gemaakt.
Voor Gerrard staat de deur in Spanje wagenwijd open. David Moyes zou het mooi vinden, wanneer Gerrard besluit in Spanje verder te gaan.
Moyes stapte gaandeweg dit seizoen in bij Real Sociedad en kan bij die club nog wel iemand van het kaliber Gerrard gebruiken. “Hij heeft een fantastische carrière gekend bij zijn club en bij Engeland. Gerrard is iemand die zeer moeilijk te vervangen is. Als hij ooit in Spanje zou willen komen spelen, weet hij dat hij me kan bellen”, zegt Moyes, die de deur daarmee wijd open zet voor een avontuur voor Gerrard in de Primera División. Het lijkt echter niet reëel dat Gerrard daadwerkelijk aan de slag gaat in Baskenland. De club doet dit seizoen niet mee om een topklassering en staat slechts veertiende. Mocht Gerrard echter te porren zijn voor een verblijf in Sociedad, dan doet hij er goed aan advies in te winnen bij Xabi Alonso. Die kwam als tiener terecht bij los Txuri-Urdin en speelde er vier jaar in het eerste elftal, alvorens hij teamgenoot van Gerrard werd op Anfield.

More
articles