Semi-kampioen Tahitie sluit jaar af met eclatante zege

Het team van Tahitie heeft het afgelopen weekeinde een grootse 4-0 zege behaald op K. United. Door deze overwinning sluit de semi-kampioen van de Brokopondo Sport Bond (BSB) het jaar 2014 winnend af met een positief uitzicht op het BSB-kampioenschap in het nieuwe jaar. Elinho Corinde, Griffim Gregor, Venus Finisie en Sergey Ellioth legden met hun doelpunten de basis voor dit goed uitzicht van Tahitie. Ook de Sport Vereniging Koffiekamp (SVK) behield goede uitzichten op de BSB-titel, dankzij de 3-0 overwinning op Inter Wakie. Milton Koenders opende in de 19e minuut de score voor SVK, nadat de teams in het eerste kwartier geen duimbreed waren geweken voor elkaar, In de 71e minuut tilde Ivanildo Valies de score naar 2-0, waarna Olten Derby de eindscore op 3-0 bepaalde. Het team van Diesel beek niet die kracht op te kunnen brengen om een 1-0 voorsprong te behouden tegen Isrie. Chivaro Dalen zag na zijn doelpunt voor Diesel zijn eigen doelman twee keer gepasseerd worden door respectievelijk Mario Afata en Lamonje Wee Wee. De eindstand: 2-1 voor Isrie, dat twee jaar terug de Wanica Sport Organisatie (WSO) inruilde voor de BSB. Een gouden doelpunt van Frando Sampie bezorgde Inter Garib een 1-0 zege op Baling Sula Sport Vereniging (BSV). De laatstgenoemde eindigde de wedstrijd met 10 man vanwege de rode kaart (2x geel) van Orfino Pansa. David Finky werd met 2 goals de ‘man of the match’ in het duel tussen de Sport Vereniging Ganzee (SVG) en Cicerone. De twee goals van Finky en de ene treffer van zijn teamgenoot Raymond Stedenburg, leverden een wezenlijke bijdrage aan de 3-2 overwinning van SVG. Ladjior Dahl en Timothy Tuinfort hielden met hun goals de hoop nog erin voor Cicerone, maar ver-der dan deze twee doelpunten kwam het niet.

Door: (DRP)