VHP’ers in de westelijke polders worden getraind

Over 150 dagen (21 weken) gaan de Suri-naamse kiezers voor de zevende keer na 1980 naar de stembus. Alle politieke partijen/combinaties bereiden zich voor op de komende verkiezingen, welke op maandag 25 mei 2015 gehouden zullen worden. De politieke strijd, vooral tussen de VHP en de NDP, in Nickerie is al uitgebroken. Bij de afgelopen verkiezingen (2010) heeft de VHP aardig wat concurrentie gehad van de Paarse partij. Geen nood zegt men vaak. Zaken die minder goed gegaan zijn, zijn intussen gecorrigeerd door de nationale politieke leider Chandrikapersad Santokhi. De VHP is bezig in alle ressorten in Suriname informaties te verstrekken aan de kaderleden over het kiesstelsel; de sterkte van politieke partijen per district, per ressort en ook per stembureau. In dat licht werden de kaderleden van de VHP-Nickerie (Westelijke polders) op vrijdag 28 november 2014 door de heren Hardeo Ramadhin en dokter Dew Sharman van informaties voorzien, waardoor zij bewapend met informaties het veld makkelijk kunnen intrekken. In deze moet ik ook zeggen dat Dew Kalloe, Harriet Ramdien en anderen het voortouw hadden genomen om een succesvolle bijeenkomst te organiseren.

De nieuwe combinatie is goed voor drie à vier zetels in Nickerie
Op basis van alle rekenkundige analyses kan de nieuwe combinatie (VHP, NPS, PL, KTPI, BEP, DA-91 en SPA ) met een geringe inspanning, drie zetels behalen in Nickerie. Als zaken goed voorbereid worden en alle neuzen in een richting kijken, is deze Nieuw Combinatie in staat zelfs vier zetels te behalen in het rijstdistrict. Alle individuele partijen van de Nieuwe Combinatie moeten zich volledig inzetten. Het kiezersvolk popelt naar ‘Change’. De grootste ondersteuners van de VHP in Nickerie zijn de NDP’ers met hun scheldkanonnades. De president van Nickerie en Geeta Mata Hari zijn de trendsetters in het uitschelden en bekladden van eerbare burgers in Nickerie die aan de VHP gelieerd zijn. Hierbij krijgen zij (de President en Mata Hari ) alle ondersteuning van de Oliesheik Johnny om via het televisiestation SBS alles te zeggen. Alle normen, ethiek en beschaving worden door deze twee “moraalridders” overboord gegooid.

De verkiezingsresultaten in 2010
In 2010 had het Nieuw Front 4.789 en de PL (VA) 2.835 stemmen behaald in Nickerie. Zuiver rekenkundig bekeken hadden deze twee partijen (combinaties ) in totaal 4.789 + 2.835 = 7.624 stemmen behaald. Met het vertrek van Harriet Ramdien (1.559 stemmen), dokter P. Lachman van NS (2.235 stemmen) en de KTPI ( 910 stemmen) uit de Mega Combinatie, heeft de Mega Combi-natie zuiver rekenkundig bekeken een terugval van 1.559+ 2.235+ 910= 4.704 stemmen gehad. De grote Mega Combinatie van 2010 zal zuiver rekenkundig bekeken (bij ongewijzigd kiezersgedrag) een terugval van 8.880 – 4.704 stemmen = 4.176 stemmen krijgen. Met 4.176 stemmen haalt de Mega Combinatie in Nickerie niet meer dan één zetel. De bevolking van Nickerie is tussen 2004 en 2012 afgenomen met 2.406 zielen.

Kadertrainingen zijn van eminent belang voor alle politieke partijen
De VHP heeft de afgelopen maanden aardig wat kadertrainingen gegeven aan de structuren van de partij. De bedoeling is ook dat de opgedane kennis op het politieke veld wordt toegepast. Niemand is te oud en geleerd om wat bij te leren. De politiekvoering anno 2014/2015 is heel anders dan 30 á 40 jaren terug. De kritische kiezers willen meer weten; zij willen over de economie van het land praten; zij willen praten over het beleid van de regering; zij willen over de landbouw, veeteelt en visserij praten; zij willen weten welke leiders richting gaan geven aan de ontwikkeling van het land. Zij willen geen banale praatjes van schaamteloze mensen horen.

De juiste en betrouwbare informaties doorgeven
De kiezers van 2014/2015 hebben snel door wanneer machthebbers met populistische beloften komen; de kritische kiezers willen geen leiders meer hebben die nationaal en internationaal zeer negatief geboekt staan. De kritische kiezers willen geen banale praatjes horen van leiders die veel beloven en weinig presteren en geen respect hebben voor politieke opponenten. De kritische kiezers willen geen leiders (vooral de President van Nickerie en Mata Hari) hebben die op een zeer schaamteloze wijze gezinsleden, vooral in Nickerie, in de media bespreken. Deze politieke leiders worden door hun politieke baas niet gecorrigeerd. De tijd van ‘Change’ is aangebroken en nieuwe politieke leiders zullen op 25 mei 2015 het politieke roer moeten overnemen in Suriname. Om die ‘Change’ te brengen, moeten kiezers en kaderleden goed gevormd en voorgelicht te worden. Een training aan kaderleden van de VHP-Nickerie zal de strijdvaardigheid en de teamgeest vergroten.
Hardeo Ramadhin

More
articles