October 4, 2014


Miss Suriname in onzekerheid over hoofdprijs


October 4, 2014

Aiapra With, Miss Suriname 2014, heeft niet de volledige prijs gekregen, die haar was beloofd door Angel’s Public Relations & Administration (APRA), de organisatie achter de verkiezing. De hoofdprijs was een geheel verzorgde beauticianopleiding bij Shine Institute. In plaats daarvan kreeg ze een kappers- en visagieopleiding. Dat zegt de schoonheidsprinses in gesprek met een correspondent van De West. Terwijl zij in onzekerheid verkeert of ze nog ooit de volledige opleiding zal krijgen, zegt Farida Soebhan, voorzitter van APRA, in een reactie daarop aan de krant dat alles goed komt. De West liet zich informeren dat Shine Institute die volgens de organisatie voor de hoofdprijs moest zorgen, helemaal niet daarvan op de hoogte was gesteld. Sirodjnie Kalicharan, de directrice van Shine Institute, vernam via de media dat haar instituut de hoofdprijs zou leveren. Om de winnares niet teleurtestellen werd toen besloten om haar tegemoet te komen met de twee opleidingen. De directrice vertelt: “Ik wist er niets van af. Een kwartier voor de show wilde ik het stoppen, maar kon Soebhan niet bereiken”, vertelde Kalicharan. De Miss Suriname 2014 verkiezing werd in juni 2014 gehouden. Soebhan bevestigt dat de opleiding die door de schoonheidsprinses wordt gevolg niet compleet is. Echter, geeft ze de garantie dat zij haar opleiding volledig zal krijgen. Volgens de organisator ontbreekt alleen het gedeelte van manicure / nagelstyliste in het opleidingenpakket dat With volgt. En nu Shine Instituut om welke reden dan ook niet meer de volledige opleiding zal draaien, die ze de afgelopen jaren voor de andere missen van APRA heeft gedraaid, zal de organisatie ervoor zorgen dat With die lessen elders kan nemen. ,,We hebben opties, en er zijn al lopende afspraken. Zolang With klaar is met Shine Instituut, is de weg vrij om met een andere partner af te spreken over het resterend deel van de opleiding.” Soebhan verder: ,,We zijn trots dat de afgelopen vier jaren enkele dames die opleiding wel volledig hebben genoten.” Ze noemt de namen van enkele missen en runnerups: Stephane Gentle, Laverna Mormon, Rachel de la Fuente en Jennifer Dijksteel, en nu Aiapra, die daarvoor in aanmerking zijn gekomen. Soebhan zegt teleurgesteld te zijn in de houding van Shine Instituut met wie haar organisatie al enkele jaren zaken doet. Geheel onverwachts zou APRA heel kort voor het contest te horen hebben gekregen dat het instituut niet meer zo happig was mee te werken. Volgens Soebhan heeft haar organisatie de afgelopen periode ook veel betekend voor Shine Instituut.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249